Пропоную урізноманітнити сімейну трапезу смачними тефтелями, які готуються в духовці. Основа тефтелів – це м'ясний фарш, доповнений цибулею, вареним рисом, яйцем та спеціями. Для приготування соусу знадобляться вершки, томатний соус, вода. Апетитні тефтелі у вершково-томатному соусі в духовці виходять смачними, ситними та поєднуються з різними гарнірами.
Інгредієнти
- Фарш м'ясний: 400 г
- Рис відвареної: 1 ст.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Вершки: 200 мл
- Вода: 200 мл
- Часник: 1 зубчик
- Соус томатний: 2 ст. ложки
- Олія рослинна: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Готуємо необхідні інгредієнти. Половину склянки рису відварюємо у достатній кількості води до напівготовності. Потім відкидаємо на сито та злегка промиваємо під холодною водою. Очищаємо цибулю і часник. Фарш у мене м'ясний — зі свинини та яловичини, він має бути розмороженим.
У широку ємність перекладаємо фарш та доповнюємо його відвареним рисом.
Приєднуємо до інгредієнтів цибулю, подрібнену дрібним кубиком. Розбиваємо куряче яйце. Вміст на свій смак солимо, присмачуємо чорним меленим перцем.
Між собою інгредієнти ретельно перемішуємо. Ось така основа для тефтелів з фаршу та рису має вийти.
Приготуємо соус для тюфтель. В окрему миску вливаємо вершки, кип'ячену охолоджену воду. Додаємо томатний соус. Часникову часточку пропускаємо через прес і додаємо до решти інгредієнтів. Склад соусу трохи перчимо і солимо, ретельно перемішуємо віночком до однорідної консистенції.
З м'ясної основи формуємо круглі заготовки тефтелів. Укладаємо їх у форму для запікання, дно якої змащуємо олією.
Зверху на тефтелі заливаємо вершково-томатний соус, він повинен доходити до середини тефтелів.
Завантажуємо форму з тефтелями в прогріту до 180 градусів духовку. Готуємо м'ясні тефтелі у вершково-томатному соусі 45 хвилин.
М'ясні тефтелі з рисом, приготовлені в духовці у вершково-томатному соусі, можна відразу подавати до столу. Тефтелі хороші як у самостійному вигляді, так і з відповідним гарніром. Смачного!