У класичних рецептах для приготування тюфтельок використовують варений рис. Але є й альтернативні варіанти, наприклад, із гречкою. Для рецепту ми зваримо гречану кашу, а потім доповнимо її м'ясним фаршем, овочами та спеціями. До речі, для тефтелів підійде і каша з гречки, зварена напередодні і після обіду/вечері. Стомлювати тефтелі будемо в духовці в томатній підливі. Смачні тефтелі з фаршу та гречки в духовці до столу запропонувати можна разом із овочевим салатом. Доречний буде зі стравою та картопляний гарнір.
Інгредієнти
- Фарш змішаний (свинина + яловичина): 400 г
- Крупа гречана: 80 г
- Вода: 250 мл (+ 300 мл для томатної заливки)
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Морква: 0,5 шт.
- Сіль за смаком
- Приправа для фаршу: 0,5 ч. ложки
- Паста томатна: 2 ст. ложки
Приготування
Підготуємо інгредієнти. Очищаємо цибулю, моркву. Фарш має бути розмороженим.
Гречану крупу промиваємо, перекладаємо в каструлю. Заливаємо водою та після закипання варимо 20 хвилин. Готову гречану кашу остудити, потім перекладаємо в миску.
До каші додаємо м'ясний фарш.
Цибулю дрібно нарізаємо. Морквину подрібнюємо маленькою теркою. Овочі додаємо до інгредієнтів у миску. За смаком склад для тюфтель солимо, всипаємо приправу для м'ясного фаршу.
Ретельно перемішуємо інгредієнти між собою. У рецепті немає яйця, але тефтелі чудово триматимуть форму після запікання.
З маси формуємо круглі тефтелі. У мене вийшло 12 штук. Форму для запікання змащуємо олією. Розміщуємо тефтелі у формі.
Томатну пасту розводимо теплою кип'яченою водою. Томатну заливку додаємо до тюфтель. Заливка повинна покрити тефтелі не повністю (вище за їх середину).
Завантажуємо форму із заготовками тюфтель у розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.
Ситні тефтелі з фаршу та гречки готові. Всім смачного!