Куряча грудка – відмінний продукт харчування, з якого можна приготувати найрізноманітніші страви. Пропоную зробити з курячого м'яса соковиті та смачні тефтелі у мультиварці. Курячі грудки подрібнимо через м'ясорубку, доповнимо відвареним рисом і овочами, сформуємо тефтелі і згасимо їх в томатно-сметанной заливці. Запропонувати до столу тефтелі з курячої грудки з рисом у мультиварці можна як самостійну гарячу страву або разом із овочевими салатами, картопляним чи будь-яким іншим гарніром.
Інгредієнти
- Філе куряче (грудка): 1 шт. (приблизно 600 г)
- Рис: 80 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Морква: 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Сметана: 1 ст. ложка
- Вода: 250 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб зробити в мультиварці тефтелі з курячої грудки та рису, підготуємо потрібні інгредієнти. Овочі очищаємо. Заздалегідь відварюємо рис (10-15 хвилин після закипання).
Куряче м'ясо знімаємо з кістки, видаляємо шкірку. Нарізаємо куряче філе невеликими шматочками для подальшого подрібнення.
Курячі шматочки прокручуємо через м'ясорубку. До курячого фаршу, що вийшов, додаємо варений рис.
Морквину натираємо, цибулю нарізаємо дрібними шматочками. Овочі переправляємо до фаршу та рису.
До складу інгредієнтів розбиваємо куряче яйце, до смаку солимо, присмачуємо чорним меленим перчиком. Додатково можна додати своїх улюблених спецій та приправ.
Добре перемішуємо інгредієнти. Вийшла в'язка маса, з якої і формуватимемо тефтелі.
Ліпимо круглі курячі тефтелі. У мене вийшло 12 штук. Тефтелі одразу укладаємо на дно знімної чаші мультиварки.
У невелику плашку кладемо томатну пасту, сметану. Заливаємо інгредієнти теплою кип'яченою водою, перемішуємо, трохи солимо. Заливкою, що вийшла, покриваємо практично повністю тефтелі.
Закриваємо мультиварку кришкою. Включаємо режим "гасіння". Час встановлюємо на 35 хвилин. Готуємо тефтелі до закінчення програми.
Пропонуємо смачні тефтелі з курячої грудки з рисом до столу. Пригощайтеся, приємного всім перекушування!