Тісто для домашнього пирога-курника можна замісити по-різному. Скористайтеся також і цим кулінарним варіантом, в якому відсутні яйця. Просте в замісі тісто для курника на сметані без яєць виходить м'яким, еластичним, а готова випічка з нього смачною та апетитною.
Інгредієнти
- Молоко: 2/3 ст.
- Олія вершкове: 70 г (або маргарин)
- Сметана: 70 г
- Сіль: 1 ч. ложка
- Цукор: 1 ч. ложка
- Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
- Борошно пшеничне: 2,5 ст.
Приготування
Для замісу тесту підготуємо продукти за переліком. Відразу потрібно розтопити вершкове масло (або маргарин).
У миску наливаємо тепле молоко. Всипаємо в молоко цукровий пісок та сіль. Перемішуємо, щоб спеції розчинилися.
Від загальної зазначеної кількості борошна відсипаємо 1,5 склянки і просіюємо молоко разом з розпушувачем для тесту.
Інгредієнти в мисці трохи перемішуємо.
У борошняну суміш, що вийшла, вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо порцію сметани.
Переправляємо до інгредієнтів частину борошна, що залишилася.
Інгредієнти між собою змішуємо спочатку в мисці, потім переносимо процес на стіл. Місимо тісто до тих пір, поки воно не стане м'яким, не прилипатиме до долонь.
На час приготування тісто для курника прибираємо в целофановий мішок на 15-20 хвилин. Залишаємо при кімнатній температурі.
М'яке тісто для курника на сметані без яєць готове до використання. Приємного вам клопоту на кухні!