Якщо у вашому холодильнику виявилося молоко, яке вже прокисло, то не поспішайте його утилізувати. Такому молочному продукту можна знайти дуже вдале застосування – зробити тісто для млинців на кислому молоці, з якого виходить м'яка, тонка, рум'яна і дуже смачна випічка. Приготовані на такому тесті млинці мають виразний присмак. Хороші такі млинці як самостійне перекушування без будь-якої начинки, а можна їх ще й нафарширувати.
Мій покроковий рецепт тесту для млинців на кислому молоці має на увазі використання практично таких же інгредієнтів, що і для звичайних млинців – це молоко, яйця та борошно. Регулювати смак млинців можна цукром, солодкими доповненнями та іншими компонентами.
Інгредієнти
- Молоко кисле: 2 ст.
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Цукор: 1,5 або 2 ст. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 30 мл
Приготування
Візьмемо для млинця продукти за представленим списком.
Для замісу тесту беремо робочу широку миску, до неї вбиваємо два яйця звичайного стандартного розміру. Доповнюємо продукт цукровим піском та сіллю.
Звичайною вилкою або ручним віночком доводимо інгредієнти до однорідного складу.
У солодкий однорідний яєчний склад вливаємо на даному кулінарному етапі приблизно 150 мл прокислого молока.
Додаємо заздалегідь просіяне пшеничне борошно (використовуємо відразу всю норму).
Роблячи кругові рухи віночком, замішуємо в'язке та густе тісто, в якому повинні бути відсутні згустки.
Густе тісто, що вийшло, розводимо залишком кислого молока і додаємо олію.
Продовжуємо перемішувати інгредієнти, утворюючи рідке тісто млинця.
Якщо терпить час, то рекомендується млинце на кислому молоці витримати в холодильнику, хоча б півгодини, таким чином ми активуємо клейковину. Можна випічки приступити і відразу ж, тільки потрібно добре розжарити сковорідку і промаслити її поверхню.
З вдалого млинця на кислому молоці у нас вийшли рум'яні апетитні млинці. Всім смачного!