Смачні хрусткі чебуреки подобаються багатьом, а ось посмажити їхні будинки наважується не кожна господиня. Якщо начинку для соковитих чебуреків зробити просто, то зазвичай з тестом потрібно повозитися. Раджу вам замісити тісто на чебуреки на молоці, яке сподобається вам своєю доступністю та швидкістю готування.
Домашні чебуреки з такого тіста мають приємний зовнішній вигляд і чудовий смак завдяки тістяній оболонці, яка виходить хрусткою та з бульбашками. Тісто при смаженні на сковороді в олії добре тримає форму, не деформується.
Мій покроковий рецепт тесту на чебуреки на молоці не вимагає багато продуктових витрат, всі інгредієнти доступні та економічні.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 3 ст.
- Молоко: 1 ст.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сіль: 2/3 ч. ложки
Приготування
Готуємо необхідні інгредієнти. Молоко має бути кімнатної температури. Борошно рекомендується для замісу тіста просіяти.
У робочу широку миску вливаємо молоко.
У молочний продукт розбиваємо куряче яйце звичайного розміру.
Інгредієнти доповнюємо олією.
Не забуваємо кинути сіль у миску, щоб тісто не вийшло прісним.
Інгредієнти у мисці тепер потрібно довести до однорідної суміші. Зручніше скористатися звичайним віночком, підійде столова вилка.
У молочний склад, що вийшов, додаємо порціями просіяне борошно.
Сипучий інгредієнт відразу втручаємо в молочну суміш.
Продовжуємо заміс чебуречного тіста вже на столі, за потребою підсипаючи борошна.
Еластичні тісто на чебуреки на молоці приготоване. Хвилин через 10 можна приступати до ліплення!