Щоб подача до столу макаронів була смачною та апетитною, пропоную зробити томатний соус до них на зиму. Соус готується з помідорів із додаванням солодкого болгарського перцю, цибулі та спецій. Домашній томатний соус для макаронів на зиму виходить ароматним і насиченим. До речі, такий соус можна використовувати для приготування підливи чи піци.
Запропонована кількість інгредієнтів розрахована приблизно на 450-500 г готового продукту. Скляну тару, в якій ви зберігатимете соус, обов'язково простерилізуйте, а кришки до неї прокип'ятіть.
Інгредієнти
- Помідори: 700 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Солодкий перець (червоний великий): 150 г
- Базилік сушений: 1 ч. ложка
- Чорний перець – мелений: 0,25 ч. ложки
- Перець червоний: 0,25 ч. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка без гірки
- Цукор: 2 ст. ложки
- Оцет яблучний: 1 ч. ложка
Приготування
Підготуємо необхідні інгредієнти. Вага інгредієнтів – у очищеному вигляді.
М'ясисті помідори добре промиваємо. Цибулю і солодкий болгарський перець очищаємо. З перцю видаляємо насіннєву коробочку.
Заготівлю для соусу подрібнюватимемо в м'ясорубці, тому нарізаємо інгредієнти невеликими скибочками.
По черзі завантажуємо овочевий склад у чашу м'ясорубки. Виходить таке томатно-овочеве пюре.
У томатно-овочевий склад всипаємо зазначені спеції, сіль та цукор. Добре перемішуємо інгредієнти.
Каструлю із соусом ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо і проварюємо соус протягом 30-40 хвилин, періодично перемішуючи. Соус стане густішим і увариться. Коли процес варіння підійде до кінця, в соус влити яблучний оцет.
Томатний соус для макаронів, що вийшов, перекладаємо в підготовлені стерилізовані баночки, тару закупорюємо.
Банки з томатним соусом перевертаємо догори дном, укутуємо та остуджуємо приблизно протягом доби. Для зберігання переносимо в комору. Можна зберігати за кімнатної температури. Смачного!