Томатний соус для макаронів на зиму

Пропоную приготувати домашній томатний соус для макаронів на зиму. До речі, такий соус можна використовувати для приготування підливи чи піци.

Щоб подача до столу макаронів була смачною та апетитною, пропоную зробити томатний соус до них на зиму. Соус готується з помідорів із додаванням солодкого болгарського перцю, цибулі та спецій. Домашній томатний соус для макаронів на зиму виходить ароматним і насиченим. До речі, такий соус можна використовувати для приготування підливи чи піци.

Запропонована кількість інгредієнтів розрахована приблизно на 450-500 г готового продукту. Скляну тару, в якій ви зберігатимете соус, обов'язково простерилізуйте, а кришки до неї прокип'ятіть.

Інгредієнти

  • Помідори: 700 г
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Солодкий перець (червоний великий): 150 г
  • Базилік сушений: 1 ч. ложка
  • Чорний перець – мелений: 0,25 ч. ложки
  • Перець червоний: 0,25 ч. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка без гірки
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Оцет яблучний: 1 ч. ложка

Приготування

Підготуємо необхідні інгредієнти. Вага інгредієнтів – у очищеному вигляді.

М'ясисті помідори добре промиваємо. Цибулю і солодкий болгарський перець очищаємо. З перцю видаляємо насіннєву коробочку.

Заготівлю для соусу подрібнюватимемо в м'ясорубці, тому нарізаємо інгредієнти невеликими скибочками.

По черзі завантажуємо овочевий склад у чашу м'ясорубки. Виходить таке томатно-овочеве пюре.

У томатно-овочевий склад всипаємо зазначені спеції, сіль та цукор. Добре перемішуємо інгредієнти.

Каструлю із соусом ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо і проварюємо соус протягом 30-40 хвилин, періодично перемішуючи. Соус стане густішим і увариться. Коли процес варіння підійде до кінця, в соус влити яблучний оцет.

Томатний соус для макаронів, що вийшов, перекладаємо в підготовлені стерилізовані баночки, тару закупорюємо.

Банки з томатним соусом перевертаємо догори дном, укутуємо та остуджуємо приблизно протягом доби. Для зберігання переносимо в комору. Можна зберігати за кімнатної температури. Смачного!