Товсті млинці на молоці

У свою колекцію рецептів млинців я рекомендую включити ще один – товсті млинці на молоці, які чудово втамовують голод.

Ажурні, мереживні, з дірочками, для фарширування, тонкі, з припіком… Ці кулінарні визначення, ряд яких можна ще продовжити, відносяться до домашньої випічки — млинці. У свою колекцію млинців я рекомендую включити ще один. Моя пропозиція – це товсті млинці на молоці, які чудово втамовують голод, ними можна перекусити ситно за сніданком, обідом або поласувати ввечері. Подати млинці на молоці можна зі сметаною, солодким джемом або просто полити їх розтопленим вершковим маслом.

Інгредієнти

  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
  • Молоко: 300 мл
  • Борошно пшеничне: 250 г
  • Олія вершкове: 50 г

Приготування

Підготуємо для рецепту випікання товстих млинців потрібні продукти. Молоко має бути теплим. Олію розтопіть заздалегідь. Для замішування млинця тесту виберіть глибоку ємність.

У ємність вбиваємо курячі яйця. Продукт доповнюємо солодким компонентом – цукром. Кількість можна або зменшити, або збільшити — на ваш смак. Користуючись міксером або звичайним віночком, доводимо інгредієнти до однорідної маси.

У цю масу вливаємо теплий молочний продукт і заздалегідь розтоплене вершкове масло. Склад перемішуємо.

Переходимо до наступного кулінарного етапу – додавання борошна. Обов'язково її просіюємо. Разом з борошном вводимо до складу майбутнього млинця сіль і розпушувач для тесту.

А тепер компоненти ретельно змішуємо так, щоб густе тісто вийшло за консистенцією однорідним і в ньому не повинно бути грудочок.

Приділяємо увагу сковороді. Дно посуду змащуємо жиром. Оптимально прогріваємо. Тісто зачерпуємо кухарем, виливаємо його на сковороду, розподіляючи по всій поверхні. З кожного боку товстий млинець тримаємо щонайменше 1 хвилини.

Ось яка стопочка товстих млинців на молоці вийшла! Частуйтесь на здоров'я!