Тушкована картопля – улюблена і затребувана страва в багатьох сім'ях. Найзвичайніше гасити картоплю разом зі шматочками м'яса. Моя кулінарна пропозиція – це тушкована картопля з курячою печінкою, яку люблять всі мої домочадці.
Картопля при гасінні я доповнила курячою печінкою. Цей субпродукт подобається мені своїм смаком і швидкістю приготування. На відміну від свинячої чи яловичої печінки, її не потрібно замочувати у молоці. Обробка полягає лише у видаленні плівок та жирових вузликів.
Мій простий покроковий рецепт тушкованої картоплі з печінкою вимагає також таких продуктів як морква, цибуля, спеції, олія, свіжа зелень.
Інгредієнти
- Картопля: 5-6 шт.
- Печінка куряча: 300 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 40 мл
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Зелень свіжа: 0,5 пучка
- Вода кип'ячена: 250 мл
Приготування
Для гасіння картоплі з курячою печінкою готуємо потрібні продукти. Бульбоплоди очищаємо. Промиваємо печінку, видалимо прожилки, плівки. Великі шматки розрізаємо навпіл.
У сковороду вливаємо олію. Поки воно прогрівається, подрібнюємо моркву та цибулю. Морквину трьом, а цибулю нарізаємо дрібними скибочками. Овочеву заготівлю перекладаємо в олію. Обсмажуємо трохи до м'якості.
До овочів додаємо нарізану шматочками курячу печінку. Перемішуємо інгредієнти.
Обсмажуємо печінку з овочевою підсмаженою заготівлею протягом 5 хвилин.
Цього часу нам достатньо, щоби нарізати картоплю великими часточками. Перекладаємо картопляні шматки у сковороду.
Вміст приправляємо сіллю, присмачуємо меленими спеціями.
Вливаємо кип'ячену воду. Води може знадобитися більше або менше (залежно від об'єму сковороди).
Гасимо картоплю з курячою печінкою до готовності. Приблизно потрібно 30 хвилин.
Наприкінці приготування присипаємо нашу картопляну страву з печінкою порубаною свіжою зеленню.
Тушкована картопля з печінкою готова! Всім смачного!