Згасити смачно і ситно картоплю можна в казані із салом. Картопля і сало доповнимо в процесі приготування морквою та цибулею. Таку картопляну страву можна запропонувати до обіду, голодною з-за столу точно ніхто не піде. Апетитна тушкована картопля з салом у казані – проста страва з доступних інгредієнтів для повсякденного меню.
Інгредієнти
- Сало: 150 г (свіже)
- Картопля: 600 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Приправа для страв з картоплі: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода кип'ячена: скільки потрібно
- Зелень свіжа: 3 гілочки
Приготування
Підготуємо для рецепту інгредієнти. Краще, якщо сало буде трохи підмороженим, то його легше нарізатиме. Очищаємо картоплю, моркву, цибулю. Овочі ополіскуємо під проточною водою. Зелень промиваємо, струшуємо з гілочок зайву вологу.
З шматка сала зрізаємо шкірку. Нарізаємо свіже сало скибочками. Перекладаємо нарізку із сала в казан, обсмажуємо на сильному вогні так, щоб скибочки перетворилися на шкварки. У мене пішло близько 7 хвилин.
Моркву подрібнюємо соломкою. Цибулю нарізаємо у формі напівкілець. Овочеву нарізку переправляємо в казан до сала. Продовжуємо далі обсмажувати інгредієнти разом протягом 5 хвилин. Періодично інгредієнти перемішуємо.
Картоплю нарізаємо великими скибочками. Викладаємо картоплю у казан.
Вміст на смак солимо, перчимо. Додаємо томатну пасту та приправу для картоплі.
Картоплю з овочами та салом заливаємо кип'яченою водою так, щоб вода покрила інгредієнти не повністю. Склад страви перемішуємо.
Зменшуємо нагрівання плити. Котел закриваємо кришкою. Гасимо картоплю з салом та овочами приблизно 25-30 хвилин.
Коли тушкована картопля буде готова, посипаємо її дрібно нарубаною зеленню.
Картоплю з салом подаємо гарячою на стіл. Смачного!