Тушкована картопля з солоними огірками

Пропоную до ситного перекушування швидко згасити картоплю. Виходить тушкована картопля з солоними огірками з пікантним смаком, дуже ситною та апетитною.

Пропоную до ситного перекушування швидко приготувати тушковану картоплю. Для рецепту ми не будемо використовувати м'ясні інгредієнти, але доповнимо картоплю солоними огірками. Виходить тушкована картопля з солоними огірками з пікантним смаком, дуже ситною та апетитною. Страву можна включити у пісне меню.

Інгредієнти

  • Картопля: 800 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Огірок солоний: 1-2 шт. (або корнішони – 5-6 шт.)
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Зелень свіжа: 3 гілочки (я використала кріп)
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб згасити картоплю із солоними огірками, підготуємо вказані продукти. Очищаємо моркву, цибулю, картоплю. Зелень обполіскуємо під холодною водою.

Картоплю для гасіння нарізаємо великими скибочками. Перекладаємо часточки картоплі в каструлю, заливаємо водою. Картопля має бути покрита водою не повністю. Доводимо до кипіння та варимо картоплю 10 хвилин.

Нарізаємо цибулю у довільній формі, наприклад, кубиками. Моркву крупно натираємо. На сковороді розігріваємо олію, перекладаємо нарізку з овочів. Обсмажуємо морквину з цибулею, періодично перемішуючи протягом 5-7 хвилин.

Обсмажену моркву з цибулею переправляємо в каструлю до картоплі.

До складу страви додаємо нарізані шматочками огірки. За смаком інгредієнти солимо та перчимо. Можна додати своїх улюблених мелених спецій чи приправ.

На малому вогні тушкуємо картоплю із солоними огірками приблизно 15-20 хвилин.

Тушковану картоплю в кінці приготування посипаємо дрібно подрібненим свіжим кропом або іншою зеленню.

Картопля, тушкована разом з овочами та солоними огірками, вийшла смачною та ситною. Приємного для всіх апетиту!