Для господарок, які обожнюють домашню випічку, пропонується рецепт дріжджового віденського тіста. Процес замісу такого тесту не викликає кулінарних труднощів навіть у дебютуючих кулінарів. Основа тіста – пшеничне борошно, доповнене швидкодіючими сухими дріжджами, вершковим маслом, молоком, яйцями, спеціями.
З віденського тіста виходять смачні пироги, привабливі та смачні булочки та інша домашня випічка.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 500 г
- Яйце куряче: 2 шт.
- Олія вершкове: 100 г
- Молоко: 250 мл
- Цукровий пісок: 40 г
- Сухі дріжджі: 1 ч. ложка (швидкодіючі)
- Сіль: 1 ч. ложка
Приготування
Для того, щоб замісити віденське тісто для випікання смачних домашніх пирогів, відміряємо в потрібній кількості інгредієнти. Зверніть увагу, що вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з полиці холодильника, щоб воно стало кімнатною температурою. Доводити його до розм'якшеного стану не потрібно, адже нам потрібно буде нарізати олію шматочками.
Замішувати тісто буде зручно в глибокій мисці. Отже, просіюємо в миску пшеничне борошно.
Підсипаємо до борошна сухі швидкодіючі дріжджі. Важливо, щоб дріжджі не були прострочені, щоб тісто з ними справді вийшло якісним. Борошно із дріжджами перемішуємо.
Нарізаємо вершкову олію шматочками. Переправляємо нарізку в миску до борошна.
Чистими руками перетираємо масло з борошном, щоб у процесі вийшла крихта.
У борошняній крихті робимо подобу вирви. У неї засипаємо цукровий пісок та сіль.
Слідом до борошна вводимо свіже молоко. Увага: температура молочного продукту має бути приблизно 37 градусів. Інакше дріжджі не зможуть «прокинутися», а тісто не підніметься.
Далі розбиваємо до інгредієнтів курячі яйця.
Починаємо заміс віденського тесту. Спочатку змішуємо інгредієнти у мисці.
Потім, коли перемішувати продукти буде проблематично, переносимо процес на кухонну зону столу. Тісто, що вийшло, збираємо в грудку, перекладаємо його в миску, стінки якої можна трохи змастити рослинним маслом.
Миску з віденським тестом ставимо в тепло, накривши кришкою або харчовою плівкою, мінімум на 1 годину (більше краще). Цього часу достатньо, щоб тісто збільшилося обсягом.
Віденське тісто на дріжджах готове! Далі використовуємо його за своїм прямим призначенням – готуємо пироги, булочки або пиріжки з різноманітними начинками. Приємного вам клопоту на кухні!