Такий овочевий салат, як вінегрет, мабуть, ніколи не зникне з нашого меню. Вінегрет – страва класична, що користується успіхом у всі часи, незважаючи на свою простоту готування та економні інгредієнти.
Пропоную вам покроковий рецепт вінегрет з квашеною капустою та горошком, який має привабливий смак та апетитний вигляд. Для приготування рекомендую заздалегідь відварити коренеплоди прямо в шкірці. Щоб моркву, картоплю та буряки було зручніше очищати після варіння, помістіть їх у холодну воду.
Квашена капуста та зелений горошок робить традиційний вінегрет смачним та ситним. Відрегулювати смак вінегрету можна меленими спеціями, але майте на увазі, що достатньо солі вже є в квашеній капусті.
Домашній вінегрет із квашеною капустою та горошком готується на раз-два, а задоволеними залишаться всі.
Інгредієнти
- Картопля (варена): 2 шт.
- Буряк варений: 1 шт.
- Морква варена: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Капуста квашена: 150 г
- Горошок зелений консервований: 4 ст. ложки
- Зелень свіжа: 2 гілочки
- Олія рослинна: 40 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Готуємо інгредієнти для вінегрету. Якщо потрібно, квашену капусту промийте під холодною водою і відіжміть. Горошок відкиньте на сито, щоб злити зайву рідину. Зелень промийте.
Особливо байдуже, з якого інгредієнта ми почнемо подрібнення. Давайте наріжемо моркву та картоплю кубиком. Нарізування викладаємо відразу в миску.
Аналогічним кулінарним способом надаємо і з вареним буряком.
Цибулю можна подрібнити на ваш розсуд: тонкими півкільцями або звичайними шматочками.
Приєднуємо до нарізки квашену капусту.
Доповнюємо склад вінегрету консервованим зеленим горошком.
Урізноманітним вінегрет з квашеної капусти нарізкою зі свіжої зелені, приправимо спеціями і наллємо олії.
Компоненти нашого домашнього вінегрету між собою добре змішуємо.
Смачний вінегрет, у складі якого є квашена капуста та горошок, подавати до столу потрібно в охолодженому вигляді. Смачного!