Святковий стіл має на увазі у своєму меню безліч страв та закусок. Існують різні рецепти різноманітних закусок, серед яких особлива ніша гастронома відводиться порційним стравам: бутербродам, канапе, тарталеткам з салатами і т.п. Відмінно виглядатимуть на столі воловани, наповнені червоною ікрою. Приготування такої делікатесної страви не забере багато часу, а кулінарний результат обов'язково буде оцінений на найвищу позначку!
До речі, напевно, ви знаєте, що воловани є баштами з листкового тіста, наповнені різноманітними несолодкими начинками. Появі такої закуски ми завдячуємо одному французькому кухареві.
Пропонований рецепт волованів з листкового тіста ви можете використовувати як базовий, адже наповнювати воловани можна будь-якою начинкою.
Інгредієнти
- Тісто листкове бездрожжеве: 500 г
- Ікра (червона): 6 ч. ложок
- Яйце куряче: 1 шт.
Приготування
Для приготування волованів із червоною ікрою беремо потрібні інгредієнти за списком. Заздалегідь приділіть увагу листковому тесту. Використовується готовий напівфабрикат. Як правило, тісто продається у замороженому вигляді. Перед приготуванням дістаньте тісто з морозилки. Стати розм'якшеним воно має за кімнатної температури.
Отже, пласти тіста викладаємо на робочу зону кухонного столу. З тіста потрібно заготовити парну кількість гуртків. Вирізаємо круглі заготовки, використовуючи кулінарне кільце невеликого діаметру або звичайну склянку. З 2-х пластів листкового тіста (кожен по 250 г) вихід 12 заготовок.
Заготівлі для волованів ділимо навпіл. На 6-ти заготовках вирізаємо по центру отвір. Добре це виходить за допомогою маленької кришки від напоїв.
Цілі гуртки перекладаємо на кулінарний пергамент.
Сире яйце збиваємо у склянці. Яєчною сумішшю, що вийшла, змащуємо поверхню заготовок.
Зверху на кожній заготовці розміщаємо кружок з отвором.
Їх теж потрібно змастити яйцем, включаючи боки.
Відправляємо воловани в попередньо прогріту до 180 градусів духовку приблизно на 25 хвилин. Воловані повинні піднятися і покритися апетитною рум'яною скоринкою.
Коли воловани охолонуть, заповнюємо їх червоною ікрою. За бажанням закуску з листкового тіста та червоної ікри можна прикрасити гілочкою свіжої зелені.
Наші воловани із листкового тіста з червоною ікрою готові.