Воловані з червоною ікрою

Існують різні рецепти різноманітних закусок, серед яких особлива ніша гастронома відводиться порційним стравам. Відмінно виглядатимуть на столі воловани, наповнені червоною ікрою. Приготування такої делікатесної страви не забере багато часу, а кулінарний результат обов'язково буде оцінений на найвищу позначку!

Святковий стіл має на увазі у своєму меню безліч страв та закусок. Існують різні рецепти різноманітних закусок, серед яких особлива ніша гастронома відводиться порційним стравам: бутербродам, канапе, тарталеткам з салатами і т.п. Відмінно виглядатимуть на столі воловани, наповнені червоною ікрою. Приготування такої делікатесної страви не забере багато часу, а кулінарний результат обов'язково буде оцінений на найвищу позначку!

До речі, напевно, ви знаєте, що воловани є баштами з листкового тіста, наповнені різноманітними несолодкими начинками. Появі такої закуски ми завдячуємо одному французькому кухареві.

Пропонований рецепт волованів з листкового тіста ви можете використовувати як базовий, адже наповнювати воловани можна будь-якою начинкою.

Інгредієнти

  • Тісто листкове бездрожжеве: 500 г
  • Ікра (червона): 6 ч. ложок
  • Яйце куряче: 1 шт.

Приготування

Для приготування волованів із червоною ікрою беремо потрібні інгредієнти за списком. Заздалегідь приділіть увагу листковому тесту. Використовується готовий напівфабрикат. Як правило, тісто продається у замороженому вигляді. Перед приготуванням дістаньте тісто з морозилки. Стати розм'якшеним воно має за кімнатної температури.

Отже, пласти тіста викладаємо на робочу зону кухонного столу. З тіста потрібно заготовити парну кількість гуртків. Вирізаємо круглі заготовки, використовуючи кулінарне кільце невеликого діаметру або звичайну склянку. З 2-х пластів листкового тіста (кожен по 250 г) вихід 12 заготовок.

Заготівлі для волованів ділимо навпіл. На 6-ти заготовках вирізаємо по центру отвір. Добре це виходить за допомогою маленької кришки від напоїв.

Цілі гуртки перекладаємо на кулінарний пергамент.

Сире яйце збиваємо у склянці. Яєчною сумішшю, що вийшла, змащуємо поверхню заготовок.

Зверху на кожній заготовці розміщаємо кружок з отвором.

Їх теж потрібно змастити яйцем, включаючи боки.

Відправляємо воловани в попередньо прогріту до 180 градусів духовку приблизно на 25 хвилин. Воловані повинні піднятися і покритися апетитною рум'яною скоринкою.

Коли воловани охолонуть, заповнюємо їх червоною ікрою. За бажанням закуску з листкового тіста та червоної ікри можна прикрасити гілочкою свіжої зелені.

Наші воловани із листкового тіста з червоною ікрою готові.