Заливний пиріг з яблуками на кефірі

Смачний пиріг з яблуками на кефірі просто і легко готується з доступних інгредієнтів. Заміс заливного тесту займе мінімальну кількість часу.

Смачний пиріг з яблуками на кефірі просто і легко готується з доступних інгредієнтів. Заміс заливного тесту займе мінімальну кількість часу. Для рецепту підійдуть яблука будь-якого сорту, вибирайте ті, які є у холодильнику.

Готовий заливний яблучний пиріг виходить соковитим, ніжним структурою. Його приємно подати до філіжанки фруктового або звичайного чаю. Така випічка – чудовий десерт для посиденьок з подружками!

Інгредієнти

  • Яблуко: 2 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цукор: 95 г
  • Борошно пшеничне: 120 г
  • Кефір: 125 мл
  • Розпушувач тіста: 5 г
  • Сіль: 1 щіпка
  • Кориця мелена: 0,5-1 ч. ложка

Приготування

Для випікання яблучного заливного пирога відміряємо продукти у потрібній кількості. Яблуко промити. Кефір має бути кімнатної температури. Я перед додаванням кисломолочного продукту до складу тесту трохи прогріваю його у каструльці.

У миску розбиваємо яйце. Підсипаємо до нього цукор та щіпку солі. Інгредієнти за допомогою віночка чи міксера збиваємо до однорідного складу.

У масу, що вийшла, вливаємо кефір кімнатної температури. Перемішуємо інгредієнти.

У суміш на основі кефіру додаємо просіяне разом з кулінарним порошком борошно.

Енергійно змішуємо інгредієнти. У результаті виходить густе тісто без грудочок.

Форму для випікання змащуємо шматочком вершкового масла|мастила|. Яблука очищаємо. Нарізаємо кубиками. Яблучну заготовку розподіляємо формою і присипаємо зверху меленою корицею.

Начинку із яблук закриваємо приготованим тестом.

Завантажуємо форму в духовку, прогріту до 180 градусів. Для випікання потрібно 30-35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною лучиною. Опускаємо її в центр пирога, дістаємо. Якщо кінець скіпки сухий, то пиріг приготувався.

Смачний соковитий пиріг із яблуками остуджуємо, ділимо на порції та подаємо до столу. Частуйтесь!