Смачний пиріг з яблуками на кефірі просто і легко готується з доступних інгредієнтів. Заміс заливного тесту займе мінімальну кількість часу. Для рецепту підійдуть яблука будь-якого сорту, вибирайте ті, які є у холодильнику.
Готовий заливний яблучний пиріг виходить соковитим, ніжним структурою. Його приємно подати до філіжанки фруктового або звичайного чаю. Така випічка – чудовий десерт для посиденьок з подружками!
Інгредієнти
- Яблуко: 2 шт.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цукор: 95 г
- Борошно пшеничне: 120 г
- Кефір: 125 мл
- Розпушувач тіста: 5 г
- Сіль: 1 щіпка
- Кориця мелена: 0,5-1 ч. ложка
Приготування
Для випікання яблучного заливного пирога відміряємо продукти у потрібній кількості. Яблуко промити. Кефір має бути кімнатної температури. Я перед додаванням кисломолочного продукту до складу тесту трохи прогріваю його у каструльці.
У миску розбиваємо яйце. Підсипаємо до нього цукор та щіпку солі. Інгредієнти за допомогою віночка чи міксера збиваємо до однорідного складу.
У масу, що вийшла, вливаємо кефір кімнатної температури. Перемішуємо інгредієнти.
У суміш на основі кефіру додаємо просіяне разом з кулінарним порошком борошно.
Енергійно змішуємо інгредієнти. У результаті виходить густе тісто без грудочок.
Форму для випікання змащуємо шматочком вершкового масла|мастила|. Яблука очищаємо. Нарізаємо кубиками. Яблучну заготовку розподіляємо формою і присипаємо зверху меленою корицею.
Начинку із яблук закриваємо приготованим тестом.
Завантажуємо форму в духовку, прогріту до 180 градусів. Для випікання потрібно 30-35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною лучиною. Опускаємо її в центр пирога, дістаємо. Якщо кінець скіпки сухий, то пиріг приготувався.
Смачний соковитий пиріг із яблуками остуджуємо, ділимо на порції та подаємо до столу. Частуйтесь!