Для запасливих і економних господарок я пропоную покроковий рецепт заморожених на зиму яблук, які стануть вам у нагоді для випічки домашніх пирогів, ніжних шарлоток, шарів, смачних компотів. Заморожену яблучну заготовку можна використовувати і для створення глінтвейну.
Можливо, знайдуться і ті, хто сумнівається, обивателі, адже купити яблука взимку зовсім не проблема, то навіщо ще й заморожувати фрукти. Дійсно, продуктові прилавки цілий рік забезпечені яблуками будь-якого сорту. На вигляд вони яскраві, гладкі, з блиском і блиском… А ось якість і смак часом страждає.
Якщо у вас є можливість зберегти садові яблучка, обов'язково скористайтеся цим способом. Такі заморожені на зиму яблука – чудовий варіант заготівлі, яка точно не пропаде!
Інгредієнти
- Яблука: 1 кг і більше
- Пакет для заморозки: скільки знадобиться
Приготування
Для заморожування підбираємо яблука незіпсовані, будь-якого ґатунку.
Підготовлені фрукти спочатку ретельно промиваємо, адже на заморозку вони «підуть» разом із шкіркою.
Починаємо нарізку яблучок у формі четвертинок, працюючи без затримок, оскільки фрукт має властивість окислюватись і темніти. Можна взяти спочатку два-три яблука, зробити з ними всі необхідні маніпуляції, і продовжити таке інше.
Форма четвертинок не випадково, так зручніше зрізати з яблук насіння. Після того, як насіння видалили, промиваємо нарізку ще раз під холодною водою.
Яблучні четвертинки подрібнюємо у формі тонких шматочків. Мені подобається саме така заготівля, але можна нарізати фрукт і кубиком.
Подрібнену заготовку з яблук, що вийшла, перекладаємо в контейнери. Така тара зручна, якщо у вас достатньо місця у морозилці. Якщо холодне місце обмежене, то для заморозки підійдуть мішечки або пакети.
Завантажуємо контейнери та мішечки з яблуками в морозилку.
Користуємося яблучною заготовкою для випікання шарлоток, пирогів, булочок та слоїв. Варимо компоти. Корисних вам заготовок!