Заморожений гарбуз на зиму

Цей рецепт відповість на запитання – як заморозити гарбуз. Зберігати такий гарбуз можна практично до весни в морозильній камері або льоху.

Гарбуз – улюблений багатьма інгредієнт для приготування найрізноманітніших страв та десертів. Зберігати гарбуз можна практично до весни за умови, що у вас є підвал або льох. Якщо такі приміщення відсутні, то допоможе морозильна камера.

Природно, що заморожувати овоч потрібно не повністю, а подрібненим. Пропоную для початківців покроковий рецепт замороженого гарбуза на зиму, який обов'язково знадобиться вам для створення кулінарних шедеврів.

Наш заморожений гарбуз на зиму подрібнюватиметься двома способами — кубиками та стружкою. Перший спосіб – кубики – гарний для варіння компотів, супів, овочевих рагу. Другий спосіб – на тертці – ідеальний як начинка для пирогів, млинців, різних десертів.

Інгредієнти

  • Гарбуз: 1 шт.
  • Пластиковий контейнер: 2 шт. (або пакетики)

Приготування

Для заморозки вибираємо дозрілий плід гарбуза будь-якого розміру. Можна взяти не цілий гарбуз, а тільки його частину.

Гарбуз нарізаємо для зручності на шматки. Очищаємо зручним способом гарбуз від шкірки. Мені зручно використовувати овочечистку. Обов'язково видаляємо насіння. Залишилося лише гарбузова м'якоть, яку рекомендується перед заморожуванням промити під проточною водою.

Візуально підготовлений гарбуз ділимо на дві частини. Одну половину заготівлі подрібнюємо шматочками – кубиками (розмір – середній або на ваш розсуд).

У нас ще половина гарбуза, для подрібнення якого буде потрібно терка. Пристосування я взяла з великими розподілами, щоб стружка була відчутною.

Гарбузові кубики та стружку розподіляємо по контейнерах для заморожування. Закриваємо кришками.

Якщо контейнери відсутні, підійдуть невеликі пакетики. Розподіляємо нарізку з гарбуза в них, щільно зав'язуємо. Також чинимо і з натертим овочом.

Заготовки поміщаємо у морозильну камеру. Зберігати таким чином гарбуз приблизно півроку.

Чекаємо на випадок, щоб скористатися нашою замороженою заготівлею з гарбуза для готування!