Горбуша є однією з найцінніших та корисних риб. Невелика вартість цієї червоної риби дозволяє використовувати її для повсякденного приготування в кожній родині. Який спосіб вибрати для приготування горбуші, вирішує кожна господиня, спираючись на свої власні кухарські знання та різноманітні рецепти. Пропоную покроковий рецепт запеченого горбуша в мультиварці з лимоном. Такий метод приготування горбуші подобається мені простотою та економічністю інгредієнтів.
Соковита горбуша, запечена у мультиварці з лимоном, подається разом із подрібненим сиром, виходить дуже ніжною з пікантною смаковою ноткою.
Інгредієнти
- Філе горбуші: 500 г
- Лимон: 1/2 шт. (без цедри)
- Сир пармезан: 30 г
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
Приготування
Готуємо для рибного рецепту потрібні продукти. Риба має бути без хребта, дозволяється використовувати її зі шкіркою.
Філе горбуші викладаємо на обробну поверхню та розрізаємо гострим ножем на порційні шматочки.
Рибну нарізку присмачуємо сіллю та меленими спеціями. Маринуємо приблизно 7-10 хвилин.
У знімну чашу мультиварки спочатку додаємо 1 мірну склянку води. Потім викладаємо підготовлені шматочки горбуші.
Лимон без цедри нарізаємо у формі напівкілець. Лимонну заготовку розподіляємо по шматочках горбуші. Рекомендується в даному рецепті використовувати гілочку свіжого розмарину, що міститься поверх інгредієнтів.
Мультиварку накриваємо кришкою та встановлюємо програму «Риба». Готуємо в режимі "гурмі" (7-9 хвилин).
Шматочки приготовленої горбуші викладаємо на блюдо та посипаємо натертим сиром.
Пригощаємось на здоров'я смачною горбушею, приготовленою в мультиварці з лимоном. Смачного!