Приготувати смачні чебуреки дуже легко в домашніх умовах. Щоб чебуреки вийшли соковитими і з хрусткою скоринкою, пропоную для них замісити тісто заварне, у складі якого борошно, вода, яйце, масло і сіль. Виходить тісто для чебуреків м'яким, еластичним, з ним зручно і приємно працювати. Начинка всередині чебуреків на заварному тесті виходить соковитою.
Інгредієнти
- Вода: 150 мл
- Борошно пшеничне: 300-350 г
- Сіль: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Підготуємо інгредієнти для замісу тіста.
У ковшок або невелику каструльку вливаємо воду. Всипаємо в неї сіль і вливаємо вказану порцію олії. Інгредієнти перемішуємо та доводимо на середньому вогні до кипіння.
Не знімаючи ковшик з вогню, всипаємо у воду приблизно 150 г борошна (1 склянка) і інтенсивно перемішуємо. Вимикаємо плиту. борошняній масі, що вийшла, даємо остудитися протягом 10 хвилин.
Далі розбиваємо в масу яйце.
Знову ретельно перемішуємо інгредієнти. Повинна вийти гладка борошняна суміш.
У цю суміш невеликими порціями додаємо частину борошна, що залишилася. Інгредієнти у процесі відразу перемішуємо.
Коли перемішувати інгредієнти стане незручно, процес замісу заварного тіста переносимо на стіл, підсипаючи борошна.
На виході виходить м'яке тісто з трохи щільною структурою. Тісто не повинно прилипати до долоні.
Заварне тісто для чебуреків хвилин на 15 забираємо в целофановий мішечок. Воно стане еластичним, можна приступати до ліплення чебуреків. З цієї кількості тесту виходить приблизно 12 чебуреків.
Вдалих вам чебуреків!