Заварні млинці на кислому кефірі та окропі

Якщо ви забули в холодильнику про кефір і продукт почав киснути, то не поспішайте його викидати. Пропоную вам спекти заварні млинці на кислому кефірі та окропі.

Напевно, у вас у холодильнику є кефір. Якщо ви забули про нього і продукт почав киснути, то не поспішайте викидати напій. Кислий кефір – відмінний інгредієнт для замішування тіста, у тому числі – млинця. Пропоную вам для своїх домочадців спекти заварні млинці на кислому кефірі та окропі, які можна подати до ранкового перекушування, денної трапези або на вечерю. Такі домашні млинці супроводьте на стіл варенням, солодким джемом або фруктовим конфітюром.

Інгредієнти

  • Кефір: 1 ст. (кислий)
  • Вода (окріп): 1 ст.
  • Борошно пшеничне: 1 ст. з гіркою
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Підготуємо для замісу млинця потрібні продукти, відміряємо їх відповідно до запропонованого списку.

У глибоку ємність розбиваємо яйце, підсипаємо до нього цукровий пісок та сіль. Інгредієнти доводимо до однорідного складу за допомогою міксера або звичайного віночка.

У яєчну суміш, що вийшла, вливаємо окріп і відразу інгредієнти швидко перемішуємо.

Після окропом виливаємо в ємність холодний кефір, енергійно перемішуємо інгредієнти.

Далі додаємо борошно (рекомендується просіяти продукт). Разом із борошном до складу млинця вводимо харчову соду. Інгредієнти перемішуємо так, щоб вийшло тісто однорідної консистенції.

У млинце на кислому кефірі і окропі додаємо відразу рослинне масло і перемішуємо. Залишаємо тісто "у спокої" хвилин на 15.

Поверхня сковороди, на якій збираєтеся пекти млинці, розігріваємо та змащуємо жиром. Зачерпуємо кухарем млинце, розподіляємо його по сковороді і смажимо млинці з двох сторін приблизно по 45 секунд з кожної.

Ось такі рум'яні млинці на кислому кефірі та окропі в мене вийшли. Всім смачного та ситного перекушування!