Дозрів урожай абрикосів, отже, саме час заготовити солодкі десерти на зиму із цього фрукту. Пропоную зробити абрикоси в сиропі на зиму, які надалі можна використовувати для прошарків тортів або запропонувати до морозива. Солодкі скибочки абрикосів порадують і дорослих, і дітей.
Інгредієнти
- Абрикоси: 800 г
- Цукор: 350 г
Приготування
Щоб заготовити на зиму абрикоси у сиропі, візьмемо потрібну кількість інгредієнтів. Для солодкої фруктової заготівлі потрібно дві баночки об'ємом 0,5 л.
Для рецепту вибираємо стиглі, неушкоджені плоди абрикосів. Промиваємо їх у проточній воді, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.
Половинки абрикосів перекладаємо в банки, які потрібно заздалегідь простерилізувати. Банки заповнюємо до самого верху.
Абрикоси заливаємо окропом. Банки накриваємо кришками та залишаємо в такому положенні на 10 хвилин.
Акуратно воду з банок переливаємо в ковшок або невелику каструльку. Всипаємо у воду цукор, перемішуємо та доводимо до кипіння.
Приготовлений сироп переливаємо у банки. Тут же закручуємо банки прокип'яченими кришками.
Банки з абрикосами перевертаємо догори дном. Накидаємо на банки ковдру або плед, повністю остудити. Для зберігання абрикоси в сиропі забираємо у прохолодне місце.
Солодких вам заготовок на зиму, частуйте!