Для сімейного чаювання або посиденьок з подружками можна приготувати смачний та ароматний апельсиновий кекс у духовці, з випічкою якого впорається навіть кулінар, що дебютує. Такі цитрусові ласощі — чудовий десерт для ласунів!
У рецепті використовується вершкове масло. Раджу на ньому не економити та взяти якісний продукт. Олію потрібно буде розтопити. Я скористалася мікрохвильовою піччю. Якщо вам зручно, розтопіть олію на водяній бані.
Інгредієнти
- Апельсин: 1 шт. (Середній)
- Яйце куряче: 3 шт.
- Цукор: 200 г
- Цукор ванільний: 2 ч. ложки
- Розпушувач тіста: 2 ч. ложки
- Олія вершкове: 150 г
- Борошно пшеничне: 250 г
Приготування
Беремо потрібні інгредієнти, відміряємо їх відповідно до запропонованих пропорцій. Апельсин ретельно промиваємо, можна скористатися губкою. Розтоплюємо відразу масло.
Спочатку підготуємо апельсин. Натираємо дрібно апельсинову цедру. У тісто потрібно близько 2 чайних ложок. Далі вичавлюємо зручним способом сік. У тісто потрібно 4 столові ложки свіжого апельсинового соку.
У миску по черзі розбиваємо всі курячі яйця. Підсипаємо до них обидва види цукру. Протягом 3 хвилин збиваємо інгредієнти міксером до пишної білої маси.
У солодкий склад, що вийшов, переливаємо розтоплене вершкове масло, апельсиновий сік. Додаємо апельсинову подрібнену цедру. Інгредієнти перемішуємо.
Вказану норму борошна просіюємо разом із пекарським порошком у миску.
Інгредієнти ретельно перемішуємо. На виході виходить тісто густої консистенції.
Форму, призначену для випікання кондитерських виробів, заповнюємо апельсиновим тестом.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Форму із заготівлею кексу завантажуємо в духовку на 35 хвилин. Готовність випічки перевіряємо дерев'яною шпажкою.
Чекаємо, поки кекс із апельсином охолоне. Нарізаємо його на шматочки та подаємо з улюбленим напоєм. Приємного чаювання!