Зазвичай господарки роблять біляші з м'ясом на сковороді. Але є і альтернативний варіант — у духовці. Пропоную спекти біляші з м'ясом у духовці, які виходять дуже смачними, ситними та апетитними. Для начинки можна використовувати будь-який фарш. Випічка підійде для перекушування протягом дня.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 300 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цукор: 1 ст. ложка
- Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
- Вода тепла: 150 мл
- Олія рослинна: 30 мл
- Фарш м'ясний: 400 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сіль: за смаком (+ 1 ч. ложка в тісто)
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб приготувати біляші з м'ясом у духовці, візьмемо за списком зазначені продукти. Воду розігріваємо до 38 °. Очищаємо цибулю.
У глибоку миску просіюємо пшеничне борошно, всипаємо до неї цукор, сіль і сухі дріжджі, що швидко діють. Між собою сипкі інгредієнти перемішуємо, утворюючи в центрі вирву.
У борошняну вирву розбиваємо куряче яйце. Потім вливаємо порцію олії і теплу кип'ячену воду.
Спершу перемішуємо інгредієнти в мисці, потім продовжуємо процес замішування тіста на столі. Дріжджове тісто виходить м'яким, воно не прилипає до долоні. Тісто перекладаємо в змащену|змазати| маслом|мастилом| миску, накриваємо рушником і на одну годину прибираємо в тепле місце без протягів.
У чашку перекладаємо розморожений м'ясний фарш. Цибулину дрібно рубаємо ножем і додаємо до фаршу. За смаком інгредієнти солимо та перчимо.
Перемішуємо інгредієнти, начинка для біляшів готова.
Наше дріжджове тісто збільшилося в обсязі, обминаємо його на столі та ділимо на 12 рівних шматочків. Кожен шматочок тіста розкочуємо в коржик.
На кожну корж викладаємо приблизно по столовій ложці м'ясної начинки. Краї коржі збираємо до центру, формуючи біляш.
Аналогічно ліпимо інші біляші. Укладаємо заготівлі біляшів на лист, який краще застелити пергаментом або спеціальним листом для випічки.
Деко з біляшами завантажуємо в розігріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.
Наші домашні біляші з м'ясом у духовці вийшли ситними, апетитними та дуже смачними. Приємного для всіх апетиту!