Якщо ви любите домашню випічку, цей покроковий рецепт булочок з дріжджового тіста з сиром вам обов'язково сподобається. Для приготування сирних булочок із дріжджового тіста вам потрібні звичайні та недорогі інгредієнти. Булочки виходять м'якими та повітряними, а сир робить їх пікантними.
Інгредієнти
- Молоко: 200 мл (+ для змащування булочок 1 ст. ложка)
- Борошно пшеничне: 350 г
- Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
- Цукор: 1 ст. ложка
- Сіль: 0,5 ч. ложка
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сир твердий: 70 г
Приготування
Щоб спекти в духовці булочки із дріжджового тіста із сиром, відміряємо потрібну кількість продуктів.
У глибоку миску наливаємо тепле молоко 38 °, всипаємо в нього цукор та активні сухі дріжджі. Інгредієнти перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин.
Дріжджі активувалися, вийшла пишна опара. Розбиваємо в неї куряче яйце, вливаємо столову ложку олії, всипаємо сіль. Перемішуємо інгредієнти.
Твердий сир подрібнюємо за допомогою терки. Більшу частину сиру перекладаємо в миску, перемішуємо. Сир, що залишився, буде потрібно для посипання булочок.
У склад, що вийшов, просіваємо частинами пшеничне борошно.
Замішуємо дріжджове сирне тісто. Формуємо з тіста колобок, укладаємо його в змащену маслом миску і залишаємо на 1-1,5 години для підйому.
Тісто, що піднялося, обминаємо, ділимо на 12 шматочків, з яких формуємо колобки. Заготовки булочок перекладаємо на лист, який краще застелити пергаментом або спеціальним листом для випічки. Булочки накриваємо рушником та залишаємо на 15 хвилин.
Поверхню булочок змащуємо молоком і посипаємо сиром, що залишився.
Ставимо лист з булочками в розігріту до 180 ° духовку. Випікаємо булочки приблизно 35 хвилин.
М'які, повітряні булочки з сиром із дріжджового тіста остуджуємо та подаємо на стіл. Така випічка чудово доповнить гарячі супи. Смачного!