Домашні чебуреки з фаршем

Апетитні домашні чебуреки з фаршем хороші для ситного перекушування, їх можна взяти з собою на пікнік або в дорогу. Для начинки підійде будь-який фарш.

Чебуреки – улюблена випічка у моїй родині. Тісто для чебуреків можна замісити, використовуючи різні рецепти. Мені симпатизує спосіб з гарячою олією. З такого тесту виходять чудові чебуреки "з бульбашками". Щодо начинки, то підійде будь-який м'ясний фарш.

Апетитні домашні чебуреки з фаршем хороші для ситного перекушування, їх можна взяти з собою на пікнік або в дорогу.

Для тесту

  • Борошно пшеничне: 2,5 ст.
  • Вода: 150 мл
  • Олія рослинна: 40 мл
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Цукор: 1 ч. ложка

Для начинки

  • Фарш м'ясний: 400 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Додатково

  • Олія рослинна: скільки потрібно (для фритюру)

Приготування

Готуємо продукти для замісу чебуречного тіста та начинки. Фарш має бути в розмороженому стані. Очищаємо від лушпиння цибулю. У каструльці прогріваємо олію.

У посудину переливаємо теплу воду. Додаємо до неї цукровий пісок та сіль. Інгредієнти перемішуємо. Спеції мають повністю розчинитися.

У воду просіюємо склянку пшеничного борошна. Ретельно перемішуємо так, щоб вийшло тісто густе.

У густе тісто, що вийшло, вливаємо гаряче олію. Відразу інтенсивно перемішуємо.

Просіюємо частину борошна, що залишилася, і замішуємо еластичне тісто. На час приготування начинки тісто накриваємо рушником і прибираємо набік.

У миску викладаємо розморожений м'ясний фарш. Цибулю нарізаємо дрібними шматочками. Заготівлю із цибулі додаємо у фарш. Інгредієнти приправляємо сіллю до смаку і перчимо.

Компоненти начинки добре перемішуємо. Начинка має бути не щільною, тому можна доповнити фарш порцією води.

Тісто ділимо на порційні шматочки, кожен з яких розкочуємо в тонкі коржі – заготовки для чебуреків. Щоб заготовки були рівними, можна скористатися як трафарет блюдцем. На заготовки кладемо начинку, розмазуючи її шаром.

Щільно фіксуємо краї заготовок, закріплюючи їх вилкою.

Сковороду заповнюємо олією. Коли воно оптимально прогріється, викладаємо чебуреки для смаження.

Щоб з чебуреків видалити надлишки жиру, поміщаємо їх після смаження на паперові рушники чи серветки.

Подаємо домашні чебуреки до столу, частуйте!