Гречаний суп зі свининою

Обіднє меню не обходиться без першої гарячої страви – супу. Для тих, хто любить ситну корисну їжу, пропонується до реалізації гречаний суп на основі м'ясного бульйону зі свинини.

Обіднє меню не обходиться без першої гарячої страви – супу. Для тих, хто любить ситну корисну їжу, пропонується до реалізації гречаний суп на основі м'ясного бульйону зі свинини.

Гречана крупа – це джерело корисних вітамінів. У супі ми поєднаємо її з овочами, картоплею, спеціями і отримаємо в результаті ситну страву.

Інгредієнти

  • Свинина (з кісткою): 400 г
  • Картопля: 2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Крупа гречана: 2 жмені
  • Олія рослинна: 3 столові л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції: за смаком
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Вода: 2 л

Приготування

Для ситного супу із гречаною крупою беремо потрібні інгредієнти за списком. М'ясний бульйон для супу готуватимемо зі свинини. У нас м'ясо на кістки, підійде, в принципі, будь-яка частина свинини.

Розморожене м'ясо промиваємо під проточною водою, перекладаємо у каструлю. Заливаємо свинину на кістки водою. Ставимо варитися. Намагаємось не пропустити момент утворення над поверхнею води м'ясної пінки. Видаляємо її. Варимо м'ясо до готовності (час залежить від якості м'ясного інгредієнта приблизно 1 годину після закипання, якщо свинина «молода»). Відварене м'ясо витягаємо з каструлі. М'ясний бульйон до смаку приправляємо сіллю до смаку.

Продовжуємо варіння. Очищаємо картоплю. Нарізаємо її для гречаного супу невеликими брусочками. Картопляну нарізку відправляємо в м'ясний бульйон. Варимо до напівготовності (приблизно 10 хвилин).

Поки вариться картопля, підготуємо гречку. Крупу перебираємо, видаляємо, якщо є, чорні зернятка. Промиваємо крупу, доки вода не стане прозорою. Оброблену для супу гречку перекладаємо для варіння в каструлю.

А тепер займемося овочами: свіжою морквиною та цибулею. Очищаємо інгредієнти. Морквину трьом, а цибулю шаткуємо дрібними шматочками.

У сковороді або сотейнику прогріваємо олію. Морквяну стружку та цибульну нарізку відправляємо для пасерування в олію. Доводимо інгредієнти до м'якості.

І картопля, і гречка практично готові. Охололо на цей момент і м'ясо. Свинину знімаємо з кістки, нарізаємо шматочками та відправляємо у каструлю.

У гречаний суп викладаємо засмажку з овочів. Варимо ще хвилин 5 чи 7.

У гречаний суп зі свининою додаємо спеції, орієнтуючись на власний смак. Ми доповнили смак ще лавровим листочком, сушеною зеленню, меленим перчиком.

Апетитний та ситний гречаний суп зі свининою готовий! Подаємо його столу, приємної трапези!