Смачний та апетитний гуляш можна приготувати зі свинини. М'ясні шматочки в процесі варіння доповнимо подрібненими овочами та спеціями. Гуляш буде з підливою. Ситний гуляш зі свинини з підливкою до столу можна запропонувати з гарніром з картоплі, гречки, рису, макаронів. Така страва урізноманітнить обідній перекус або вечірню трапезу.
Інгредієнти
- Свинина: 400 г (м'якоть)
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сметана (20%): 2 ст. ложки
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Борошно пшеничне: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Вода: 150 мл
- Паприка мелена: 3 щіпки
- Аджика: 2 щіпки (суха)
- Сіль за смаком
Приготування
Підготуємо необхідні інгредієнти. Свинину промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками. Очищаємо морквину та цибулю. Я готувала гуляш у казані, але можна скористатися глибокою сковородою.
Натираємо моркву, а цибулю нарізаємо у формі півкілець. У казан виливаємо олію. Перекладаємо овочеву заготівлю. На помірному вогні пасеруємо морквину та цибулю приблизно 10 хвилин. Періодично інгредієнти перемішуємо.
Підготовлену свинину нарізаємо для гуляшу невеликими брусочками.
М'ясні шматочки перекладаємо в целофановий мішечок, всипаємо столову ложку борошна. Добре струшуємо вміст, щоб борошно рівномірно розподілилося на свинячих шматочках.
Свинину перекладаємо в казан до овочів. Перемішуємо м'ясо з морквою та цибулею. Продовжуємо обсмажувати інгредієнти разом близько 7 хвилин.
У потрібну тару перекладаємо сметану, томатну пасту. Всипаємо мелену паприку та суху аджику. Вливаємо теплу кип'ячену воду і ретельно перемішуємо.
Приготовлений склад виливаємо до свинини у казан, перемішуємо.
Зменшуємо нагрівання плити. Стомлюємо гуляш зі свинини приблизно 50 хвилин. В кінці приготування гуляш на свій смак солимо, перемішуємо.
Ситний м'ясний гуляш із підливою готовий. Подаємо його до столу з улюбленим гарніром. Смачного!