Картопляне пюре з морквою та зеленню

Картопляне пюре – ситний та популярний гарнір. Урізноманітнити смак пюре пропоную зеленню та морквиною. Приготувати картопляне пюре з морквою та зеленню просто та легко.

Картопляне пюре — ситний та популярний гарнір, який можна запропонувати до столу разом із курячими, м'ясними, рибними, грибними чи овочевими стравами. Урізноманітнити смак звичайного картопляного пюре пропоную зеленню та пасерованою морквою. Приготувати картопляне пюре з морквою та зеленню просто та легко.

Інгредієнти

  • Картопля: 500 г (очищена)
  • Морква: 1 шт.
  • Молоко: 100 мл
  • Олія вершкове: 25 г
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Кріп (свіжий): 0,5 пучка
  • Сіль за смаком

Приготування

Підготуємо за запропонованим списком продукти. Картоплю та моркву очищаємо, обполіскуємо холодною водою. Промиваємо зелень. Молоко закип'ятити.

Бульби картоплі розрізаємо на дві половинки. Нарізку з картоплі перекладаємо у каструлю, заливаємо холодною водою. Солимо за смаком. Після закипання відварюємо картоплю до готовності. На варіння потрібно приблизно 25 хвилин.

Подрібнюємо морквину середньою теркою.

На сковороді прогріваємо олію. Пасеруємо натерту морквину до м'якості. Морквину періодично перемішуємо при жарінні.

Готовність картоплі перевіряємо вилкою. З відвареної картоплі зливаємо відвар.

До картоплі вливаємо прокип'ячене молоко. Кидаємо шматочок вершкового масла|мастила|. Мені картопля до стану однорідного пюре.

У картопляне пюре викладаємо морквину та подрібнений кріп.

Залишилося лише добре перемішати інгредієнти та можна подавати картопляне пюре до столу.

Всім смачного перекушування!