Для ранкового десерту пропоную приготувати кекс у мікрохвильовій печі. Кулінарні переваги такої випічки – це швидкість процесу випічки та дивовижний смак. Апетитний кекс у гуртку в мікрохвильовій печі виходить з пористою структурою, ніжним, м'яким. У складі кексу є какао-порошок, тому кекс виходить з шоколадним ароматом.
При виборі кухля, в якому кекс готуватиметься, враховуйте, щоб його можна було використовувати в мікрохвильовій пічці.
Інгредієнти
- Какао-порошок: 15 г
- Цукор: 60 г
- Борошно пшеничне: 70 г
- Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
- Сіль: щіпка
- Яйце куряче: 1 шт.
- Молоко: 40 мл
- Олія рослинна: 30 г
Приготування
Для приготування відміряємо необхідну кількість інгредієнтів. Продукти мають бути кімнатної температури.
У миску всипаємо цукровий пісок. Додаємо до нього борошно, що просіює. Всипаємо розпушувач для тіста, щіпку солі та шоколадний порошок. Сипучі інгредієнти між собою перемішуємо.
В іншу миску вливаємо молоко. Розбиваємо в нього яйце і додаємо олію без запаху. Інгредієнти збиваємо до однорідної пишної суміші.
У рідку частину пересипаємо сипучу масу і добре перемішуємо. Вийшло густе шоколадне тісто.
У відповідні кружки (2 штуки) викладаємо тісто. Гуртки заповнюємо наполовину.
Ставимо кружки в мікрохвильову піч. Встановлюємо найвищу потужність. Випікаємо 2,5 хвилини.
Коли кекс в кухлі охолоне, подаємо його до столу, прикрасивши цукровою пудрою або полив сиропом (варенням).
Всім смачного чаювання!