Приготовлена в домашніх умовах кілька з морквою та цибулею – це смачна та апетитна закуска для сімейної вечері чи святкового застілля. Замаринувати кільку в такий спосіб вийде навіть у новачків. Виходить кілька, маринована з морквою та цибулею, пікантною, ароматною та ніжною. Така кілька ідеально поєднується з картопляним гарніром. Ось подробиці приготування.
Інгредієнти
- Кілька: 500 г (пряного посолу або солону)
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: скільки потрібно
- Лист лавровий: 2 шт.
Приготування
Візьмемо за списком потрібні інгредієнти. Очищаємо морквину та цибулю. Ретельно промиваємо проточною водою лимон.
Для маринування з кільки зріжемо голови і видалимо начинки.
Подрібнюємо моркву за допомогою терки. Вибираємо бік із великими осередками.
Цибулину шаткуємо у формі тонких напівкілець.
Лимон розрізаємо навпіл, а потім подрібнюємо скибочками кожну половинку. Великий лимон можна порізати четвертинками.
У суху чисту банку поміщаємо лаврові листи. Викладаємо шар із моркви, на нього кладемо нарізку з цибулі, потім кільку, а зверху скибочки лимона. Трохи вливаємо олії.
Так, чергуючи шари з моркви, цибулі, кільки та лимона, заповнюємо всю банку. Верхнім шаром має бути лимон. Не забуваємо додавати до інгредієнтів олію.
Банку з кількою відправляємо в холодильник щонайменше на 5 годин. Через цей час рибку можна подавати на стіл. Усім приємного перекушування!