Якщо вам хочеться урізноманітнити своє буденне меню смачною та бюджетною стравою, то раджу приготувати котлети з гречки без м'яса, які можуть стати оригінальним гарніром. Такі котлети можна подати як самостійну страву в пост або розташувати їх на столі по сусідству з м'ясними чи курячими закусками.
Інгредієнти
- Крупа гречана: 250 г
- Вода: 500 мл
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Часник: 1 зубчик
- Борошно пшеничне: 2-3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Олія рослинна: 3-4 ст. ложки
Приготування
Беремо продукти для реалізації рецепту. Очищаємо моркву, цибулю та часник.
Основа наших котлет – варена гречана каша. Не обов'язково спеціально відварювати для котлет гречку. Можна взяти готову кашу, що залишилася після обіду чи вечері.
Почнемо з підготовки овочів. Частками нарізаємо цибулю, а моркву – невеликими кубиками. Заготовку завантажуємо у чашу подрібнювача.
Овочі подрібнюємо. Якщо немає спеціального подрібнювача, можна скористатися м'ясорубкою.
Овочевий склад доповнюємо гречаною кашею і знову вмикаємо подрібнювач. Маса, що вийшла, буде схожа на фарш.
До гречаної маси виливаємо вміст одного сирого яйця. Подрібнюємо пресом часник, солимо та перчимо інгредієнти.
Знову компоненти в подрібнювачі прокручуємо до однорідного складу.
Основа для гречаних котлет підготовлена, можна приступати до формування. Для зручності ліплення змочуємо долоні холодною водою. Заготівлю котлети обвалюємо з кожного боку в борошні.
Обсмажувати котлети з гречаної каші будемо в розігрітій олії на сковороді. На кожній стороні гречані котлети обсмажуємо 5-7 хвилин.
Відразу дегустуємо гречані котлети, приємного перекушування!