Крім овочів, фруктів та ягід господині заготовляють на зиму ще й зелень. Кріп, зелену цибулю, петрушку або кінзу, як правило, заморожують або сушать. Можна зробити заготівлю зелені з олією чи сіллю. Ось покроковий рецепт кропу із сіллю на зиму, який можна зберігати в холодильнику майже півроку. Кріп чудово збереже свій колір, залишається ароматним. Додавати солоний кріп можна в супи, салати, в овочеве рагу. Використовуючи таку зелень, пам'ятайте, що вона досить солона. Враховуйте цей факт, присмачуючи страви спеціями.
Інгредієнти
- Кріп (свіжий): 200 г
- Сіль: 100 г
- Оцет 9%: 30 мл (для обробки банок)
Приготування
Для заготівлі зелені візьмемо пару пучків кропу і відміряємо сіль. Зберігати кріп із сіллю краще в невеликих баночках.
Пучки кропу промиваємо під проточною водою. Зелень викладаємо на рушник або тканинну серветку для просушування та залишаємо хвилин на 10-15.
Спочатку зрізаємо грубі стебла кропу. Не поспішайте їх утилізувати. Можна такі стебла заморозити, загорнувши в харчову плівку, а потім використовувати для варіння бульйонів або юшки.
Зелень дрібно шаткуємо.
До нарізки з кропу всипаємо сіль. Перемішуємо зелений склад.
Підготуємо тару для зберігання заготовки з кропу. У чисті баночки вливаємо трохи столового оцту. Тару щільно закриваємо кришками. Струшуємо баночку. Оцет потім виливаємо.
Починаємо розфасовувати зелень у баночки. Намагаємось щільно утрамбувати кріп, притискаючи кожну порцію ложкою.
Баночки із солоним кропом закриваємо кришками і ставимо на полицю холодильника. Використовуємо зелень за призначенням. Смачного!