Погодьтеся, що куряче м'ясо поєднується з багатьма інгредієнтами, серед яких і капуста. Кожен із цих інгредієнтів гарний по-своєму. Я використовувала гастрономічні якості курки та капусти, поєднавши їх разом для приготування смачних, ніжних та соковитих котлет.
Апетитні курячі котлети з капустою можна запропонувати на обід або до вечірньої трапези. Вони чудово поєднуються з будь-яким гарніром, та й просто з скибочкою хліба виглядають смачно.
Інгредієнти
- Філе куряче: 300 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Капуста білокачанна: 200 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 3 ст. ложки
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Вода: 150 мл
Приготування
Ось необхідний продуктовий набір для рецепту. Куряче філе має бути охолодженим. Цибулю очищаємо від лушпиння. Капусту очищаємо від поверхневих листів. Качан не використовуємо. Краще взяти соковиту та молоду капусту.
Почнемо приготування основи для курячих котлет із подрібнення білокачанної капусти. Нарізаємо шматочками капусту, відправляємо їх в чашу блендера і доводимо до стану фаршу.
Куряче м'ясо нарізаємо шматочками, прокручуємо їх у м'ясорубці. Курячий фарш, що вийшов, приєднуємо до подрібненої капусти.
Доповнюємо інгредієнти цибулею, нарізаною дрібними шматочками.
До складу основи вводимо куряче яйце, кидаємо на смак сіль, приправляємо бажаними меленими спеціями.
Компоненти, що знаходяться в мисці, добре перемішуємо між собою. Основу для курячих котлет з капустою підготовлено.
На тарілку насипаємо борошно. Ліпимо котлети, обвалюємо їх у борошні.
На сковороду виливаємо порцію олії. Коли воно розігріється, викладаємо котлети та смажимо їх із двох сторін. На кожній стороні тримаємо приблизно 5 хвилин.
До підсмажених котлет вливаємо кип'ячену воду. Накриваємо сковороду кришкою і гасимо котлети протягом 20-25 хвилин на середньому нагріванні.
Домашні котлети з курки з капустою приготувалися. Подаємо їх до столу, приємного апетиту!