З курячого філе багато господарок готують котлети на сковороді. Щоб курячі котлетки вийшли ніжними та соковитими, пропоную до їх складу додати подрібнений сир, зелень та сметану. Такі ніжні курячі котлети із сиром, зеленню та сметаною можна на стіл запропонувати з улюбленим гарніром або просто на скибочці хліба. Для рецепту я використала свіжий кріп, також підійде петрушка.
Інгредієнти
- Філе куряче: 400 г
- Сир твердий: 80 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний: 2 ст. ложки
- Сметана: 2-3 ст. ложки
- Кріп (свіжий): 3 гілочки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 3-4 ст. ложки (для смаження)
Приготування
Щоб посмажити на сковороді ніжні курячі котлети із сиром, зеленню та сметаною, підготуємо необхідні продукти.
Куряче філе промиваємо під проточною водою та обсушуємо паперовими рушниками. Нарізаємо філе у формі дрібних кубиків. Нарізку з курки перекладаємо у миску.
Твердий сир крупно натираємо. Цибулю подрібнюємо шматочками. Свіжу зелень шаткуємо. Додаємо інгредієнти до курячої нарізки в миску.
До складу інгредієнтів розбиваємо куряче яйце. Викладаємо порцію сметани.
Далі всипаємо крохмаль. За смаком продукти солимо, присмачуємо меленим перцем. Можна додати улюблених спецій.
Інгредієнти між собою ретельно перемішуємо. Котлетну масу, що вийшла, з курячого філе і сиру на 20 хвилин прибираємо в прохолодне місце.
Розігріваємо на сковороді олію. Курячі котлети формуємо за допомогою столової ложки. Смажимо котлети з курки із сиром приблизно по 4-5 хвилин із кожного боку.
Котлети з курячого філе з сиром, сметаною та зеленню вийшли ніжними та смачними. Пригощайтеся, приємного апетиту!