Як правило, для приготування на зиму лечо потрібні перці, кабачки чи баклажани. У мене дещо інша гастрономічна пропозиція для господарок — лечо з огірків без перцю, яке чудово доповнює м'ясні страви чи гарнір. Нескладний покроковий рецепт лечо з огірків без перцю допоможе поповнити запаси до зими. Лечо виходить смачним та апетитним, запропонувати заготівлю можна і до святкового застілля.
Інгредієнти
- Огірок свіжий: 1 кг
- Помідори: 5 шт.
- Часник: 5 зубчика
- Олія рослинна: 50 мл
- Оцет 9%: 40 мл
- Цукор: 3 ст. ложки
- Сіль: 1 ст. ложка
Приготування
Для зимової заготівлі беремо продукти за переліком. Промиваємо огірки, помідори. Підготовляємо банки та кришки для закупорки лечо. Тару стерилізуємо.
Починаємо приготування лечо з нарізки помідорів. Незіпсовані плоди нарізаємо у формі часточок. Часникові зубки очищаємо від лушпиння.
На черзі – свіжі огірки. Їх для лечо нарізаємо півкільцями або чверть кільцями, якщо плоди великі. Можна також подрібнити огірки брусками.
Нарізку з помідорів та часникові зубки по черзі поміщаємо в чашу м'ясорубки. Отримуємо таку помідорну масу. Ставимо її на вогонь, підсипаємо цукровий пісок та сіль. Вливаємо олію без запаху. Доводимо вміст до кипіння.
Масу з помідорів доповнюємо огірковою нарізкою.
Готуємо лечо із огірками на помірному вогні близько 40 хвилин, іноді перемішуючи. Наприкінці приготування вливаємо оцет.
Лічо з огірків розподіляємо у стерилізовані банки.
Банки з лечо закупорюємо кришками. Перевертаємо заготовку на кришки, обгортаємо ковдрою, охолоджуємо протягом доби. Зберігаємо лечо з огірків у прохолодному місці.
Хороших заготовок на зиму!