Смачне лечо з помідорів та солодкого перцю – чудова заготовка для зими для любителів пікантних закусок. Для рецепту краще використати соковиті, м'ясисті плоди. Перець дозволяється купувати будь-якого кольору. Смакові якості лечо від різнобарвної гами не постраждає.
За рецептурою в заготівлі відсутня рослинна олія, але за бажання її можна включити до складу інгредієнтів при варінні лечо (потрібно приблизно 3 ст. л.). Цей покроковий рецепт лечо з помідорів та солодкого перцю неодноразово перевірений мною, домочадці завжди залишаються задоволеними.
Інгредієнти
- Солодкий болгарський перець: 1 кг
- Помідори: 500 г
- Цукор: 3 ст. ложки
- Сіль: 0,5 ст. ложок
- Чорний перець – мелений: 3 г
- Оцет 9%: 2 ст. ложки
Приготування
Для приготування лечо готуємо вказаний набір інгредієнтів згідно з пропорціями. Обов'язково стерилізуємо банки для заготівлі: в духовці, над парою або в мікрохвильовій печі. Не забуваємо обдати окропом кришки для закрутки.
Ретельно промиваємо плоди перцю. Зрізаємо верхівки з плодоніжками, вилучаємо насіння.
Підготовлений перчик для лечо нарізаємо великими шматочками-пелюстками. Заготівлю із солодкого болгарського перцю перекладаємо в миску і заливаємо на 5 хвилин окропом. Після цього поміщаємо нарізку в друшляк, щоб злити рідину.
Промиваємо помідори. Видаляємо шкірку та подрібнюємо помідори блендером або теркою.
У томатне пюре кидаємо сіль, цукровий пісок. Перчимо і вливаємо столовий оцет. Перемішуємо.
Переправляємо в томатну заготовку подрібнений перчик.
Чекаємо, поки вміст у каструлі закипить. Зменшуємо вогонь, варимо лечо протягом 5-7 хвилин.
Готове лечо з помідорів та солодкого перцю перекладаємо гарячим у підготовлені банки. Закриваємо банки, укутуємо ковдрою та остуджуємо. Зберігаємо лечо в прохолодному місці.
Смачних вам заготовок із перцю та помідорів!