Чебуреки мають багато шанувальників гастронома. Мало хто відмовиться від соковитих домашніх чебуреків, приготованих із самостійно замішаного тіста із соковитою м'ясною начинкою! Якщо вам дуже хочеться скуштувати апетитні чебуреки, але зовсім немає часу на заміс тесту для них, то візьміть цей кулінарний спосіб їх смаження. Тісто ми замінимо… тонким лавашем. Такі ліниві чебуреки з лаваша зовсім не поступаються за смаковими якостями справжнім.
Вибираючи для лінивих чебуреків лаваш, зверніть увагу на те, щоб він був м'яким і без пошкоджень (розрізів, дірок). Із завітряного лаваша сформувати чебуреки не вийде.
Інгредієнти
- Тонкий лаваш – великий: 2 шт.
- Фарш м'ясний: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Білок яєчний: 1 шт.
- Олія рослинна: 70 мл
Приготування
Підготуємо потрібні продукти для чебуреків. Фарш можна використовувати будь-який, на ваш розсуд. Продукт має бути розмороженим. Очищаємо цибулину.
У миску переправляємо м'ясний фарш. Дрібно кришимо цибулю. Заготівлю відправляємо до фаршу. Інгредієнти на свій смак солимо і присмачуємо бажаними спеціями.
Інгредієнти енергійно між собою змішуємо. Якщо фарш щільний, влийте трохи в нього холодної води. Начинка для лінивих чебуреків має бути по консистенції ніжною.
На столі розкладаємо тонкий лаваш. Використовуючи блюдце як трафарет, вирізаємо для чебуреків круглі заготовки. Можна зробити чебуреки і квадратної чи трикутної форми — на вашу думку.
Щоб було зручно «ліпити» чебуреки, змастимо краї заготовок білком, трохи збитим вилкою.
Тонким шаром розподіляємо на одній стороні заготівлі м'ясну начинку.
«Ховаємо» начинку під частиною лаваша, що залишилася. Щільно притискаємо краї.
Далі діємо як і при приготуванні звичайних чебуреків. Оптимально прогріваємо на сковороді олію. Обсмажуємо заготовки з кожного боку приблизно по 2-3 хвилини. Після обсмажування раджу викласти чебуреки на паперові серветки.
Ледачі чебуреки з лаваша готові. Відразу пробуємо, смачного та ситного вам перекушування!