Манник на йогурті

Манку потрібно замочити в йогурті і дати набухнути крупі протягом майже години. Я використала натуральний йогурт без добавок.

Для випікання смачного та соковитого манника можна використовувати різні молочні продукти. Спробуйте цей покроковий рецепт манника на йогурті, який виходить завдяки використанню крупи досить ситним, він чудово підходить для перекусу. У рецепті манку потрібно замочити у йогурті. Головне – не поспішати, і дати набухнути крупі протягом майже години. Я використовувала для манника натуральний класичний йогурт без добавок. Такий манник на йогурті сподобається любителям не дуже солодкої випічки. Підійде і фруктовий йогурт чи ягідний.

Інгредієнти

  • Крупа манна: 100 г
  • Йогурт: 200 мл (натуральний)
  • Цукор: 5 ст. ложок
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Борошно пшеничне: 100 г
  • Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
  • Сіль: 2 щіпки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки

Приготування

Продукти для манника відміряємо у потрібній кількості.

Замішувати тісто для манника краще у глибокій мисці. Висипаємо в неї манку, заливаємо йогуртом. Інгредієнти перемішуємо так, щоб у складі не залишилося грудочок. У теплому місці миску із вмістом залишаємо практично на годину.

У манну масу, що вийшла, вбиваємо курячі яйця.

Доповнюємо інгредієнти цукровим піском та сіллю.

Інгредієнти, що знаходяться в мисці, добре збиваємо.

Просіюємо в основу для манника, що вийшла, борошно вищого сорту і розпушувач.

Перемішуємо інгредієнти, в процесі додаючи олію. Використовуйте продукт без запаху. Манному тесту, що вийшов, даємо відпочити ще чверть години.

Тісто для манника поміщаємо у форму, призначену для випікання кулінарних виробів.

Тепловий режим духовки виставляємо на 180 градусів та прогріваємо її. Готуємо манник у грубці 45 хвилин.

Чекаємо, поки готовий манник охолоне, потім ділимо його на порції і подаємо до столу. Приємного перекушування!