Для випікання смачного та соковитого манника можна використовувати різні молочні продукти. Спробуйте цей покроковий рецепт манника на йогурті, який виходить завдяки використанню крупи досить ситним, він чудово підходить для перекусу. У рецепті манку потрібно замочити у йогурті. Головне – не поспішати, і дати набухнути крупі протягом майже години. Я використовувала для манника натуральний класичний йогурт без добавок. Такий манник на йогурті сподобається любителям не дуже солодкої випічки. Підійде і фруктовий йогурт чи ягідний.
Інгредієнти
- Крупа манна: 100 г
- Йогурт: 200 мл (натуральний)
- Цукор: 5 ст. ложок
- Яйце куряче: 2 шт.
- Борошно пшеничне: 100 г
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
- Сіль: 2 щіпки
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
Приготування
Продукти для манника відміряємо у потрібній кількості.
Замішувати тісто для манника краще у глибокій мисці. Висипаємо в неї манку, заливаємо йогуртом. Інгредієнти перемішуємо так, щоб у складі не залишилося грудочок. У теплому місці миску із вмістом залишаємо практично на годину.
У манну масу, що вийшла, вбиваємо курячі яйця.
Доповнюємо інгредієнти цукровим піском та сіллю.
Інгредієнти, що знаходяться в мисці, добре збиваємо.
Просіюємо в основу для манника, що вийшла, борошно вищого сорту і розпушувач.
Перемішуємо інгредієнти, в процесі додаючи олію. Використовуйте продукт без запаху. Манному тесту, що вийшов, даємо відпочити ще чверть години.
Тісто для манника поміщаємо у форму, призначену для випікання кулінарних виробів.
Тепловий режим духовки виставляємо на 180 градусів та прогріваємо її. Готуємо манник у грубці 45 хвилин.
Чекаємо, поки готовий манник охолоне, потім ділимо його на порції і подаємо до столу. Приємного перекушування!