Маринад для оселедця по-голландськи з соєвим соусом

Домашній маринад для оселедця по-голландськи із соєвим соусом робить шматочки рибки з легкою кислинкою та лимонним ароматом. Ось кулінарні подробиці приготування.

Замаринувати смачно та смачно оселедець по-голландськи краще із соєвим соусом. Рибка виходить дуже апетитною, її можна запропонувати до столу разом із відвареною картоплею або як самостійну закуску для святкового застілля. Домашній маринад для оселедця по-голландськи із соєвим соусом робить шматочки рибки з легкою кислинкою та лимонним ароматом. Ось кулінарні подробиці приготування.

Інгредієнти

  • Оселедець: 1 шт. (свіжоморожена)
  • Морква: 1 шт. (Середня)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Лимон: 1 шт. (маленький)
  • Соус соєвий: 30 мл
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Лист лавровий: 2 шт.
  • Перець чорний (горошком): 6 шт.
  • Цукор: 0,5 ч. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложки без гірки

Приготування

Щоб зробити маринад для оселедця голландською, підготуємо потрібні інгредієнти. Оселедець попередньо повністю розморожуємо. Овочі очищаємо, лимон обдаємо окропом.

З оселедця зрізаємо голову, хвіст, плавці. Потрошимо рибу, обробляємо на філе. Філе оселедця нарізаємо невеликими шматочками завширшки близько 1,5 см.

Моркву для маринаду натираємо, використовуючи шатківницю для овочів по-корейськи. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а лимон – скибочками.

На дно скляної тари (банки) кладемо 2-3 скибочки лимона, лавровий лист. Кидаємо горошини чорного перцю.

Зверху розміщуємо трохи моркви та цибулі.

На шарі з овочів розміщуємо шматочки оселедця.

На оселедець поміщаємо лимон, слідом, моркву та цибулю. Таким чином заповнюємо всю тару, чергуючи шари. Зверху посипаємо інгредієнти сіллю та цукром.

Вливаємо до рибки та овочів соєвий соус та олію.

Щільно закриваємо банку з оселедець і прибираємо в холодильник на 2 доби. Пару щодня банку струшуємо, перевертаючи вгору дном, щоб маринад поступово розподілився по рибі.

Через кілька днів можна приступати до дегустації оселедець по-голландськи. Смачного!