Для приготування деяких салатів потрібні мариновані огірки як один з інгредієнтів. Пропоную вам покроковий рецепт маринованих огірків для салату та вінегрету кубиками на зиму. Така заготівля заощадить ваш час, адже достатньо буде просто дістати огіркову нарізку з|із| банки, злити воду і додати|добавляти| в салатну страву.
Для заготівлі потрібно простерилізувати банки та прокип'ятити кришки. Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить 2 баночки нарізаних огірків об'ємом 0,5 л.
Інгредієнти
- Огірок свіжий: 500-600 г
- Часник: 4 зубчики
- Кріп (свіжий): 4 гілочки
- Перець гострий: 2 кільця
- Оцет 9%: 5 ч. ложок
Для маринаду
- Вода: 0,5 л
- Цукор: 25 г
- Сіль: 25 г
- Лист лавровий: 2 шт.
- Перець чорний (горошком): 2 шт.
Приготування
Підготуємо за списком інгредієнти для зимової заготівлі. Ретельно промиваємо огірки, зрізаємо кінчики. Ополіскуємо гілочки кропу. Від лушпиння очищаємо часник.
У стерилізовані банки кладемо по 2 часникові зубки. Додаємо кільце гіркого перцю та гілочку кропу в кожну банку.
Підготовлені огірки подрібнюємо кубиками, як салат. Нарізування викладаємо в банки. Вміст заливаємо окропом, накриваємо кришкою. Залишаємо у такому положенні на 15 хвилин. Воду акуратно зливаємо. Потім знову заливаємо окропом ще на 10 хвилин.
Приготуємо маринад. У каструлю вливаємо воду, доводимо до кипіння. Всипаємо цукор, сіль. Кидаємо горошини перцю та лавровий лист. Варимо 3 хвилини.
З банок вдруге зливаємо воду. У кожну баночку додаємо по 2,5 чайної ложки столового оцту.
У банки вливаємо приготований маринад.
Банки із заготівлею огірків для салату закриваємо кришками. Банки перевертаємо догори дном. Накриваємо банки пледом. Охолоджуємо, а на зберігання прибираємо у прохолодне місце.
Смачних вам заготовок на зиму!