Мариновані помідори з часником на зиму.

Щоб запастися для зими смачними баночками з помідорами, замаринуємо їх разом з часником за допомогою мого покрокового рецепту.

Помідори – улюблений інгредієнт для консервації та маринування. Щоб запастися для зими смачними баночками з помідорами, замаринуємо їх разом з часником. Така заготівля приваблює своїм пікантним смаком. Смачні мариновані помідори з часником – чудова закуска під міцні напої та чудове доповнення до картопляного гарніру. Такий різносол легко та швидко готується.

Завчасно приділіть увагу банкам, в яких мариновані помідори зберігатимуться. Обробіть тару над парою, в духовці або мікрохвильовій печі (як вам зручно), прокип'ятіть кришки для закрутки.

Цей покроковий рецепт маринованих помідорів з часником – ще одна можливість поповнити заготовки для зими.

Інгредієнти

  • Помідори: 600 г (середнього розміру)
  • Часник: 5-6 зубчиків
  • Перець запашний горошком: 3 шт.
  • Перець гіркий горошком: 5 шт.
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка
  • Лист лавровий: 1 шт.

Приготування

Приготуємо продукти, щоб замаринувати помідори. Ретельно промиваємо помідори. Щоб плоди не полопалися у процесі маринування, можна зробити зубочисткою 5-6 проколів у місці, де кріпиться плодоніжка. Вихід – 1 банка об'ємом 0,7 л.

Підготуємо часник. Очищаємо зубки від лушпиння. Кожен часниковий зубчик розрізаємо на дві половинки.

Помідори по черзі з часниковою нарізкою перекладаємо у банку. Банку заповнюємо окропом догори. На банку накидаємо кришку, але не закупорюємо її на даному етапі маринування. Залишаємо так на 10 хвилин.

Покладений час минув. З|із| банки воду вливаємо акуратно в каструльку. Кидаємо сіль, цукровий пісок та перець горошком. Не забуваємо додати лаврушку. Доводимо до кипіння маринад. Знімаємо каструльку з вогню, вливаємо столовий оцет.

Маринадом, що вийшов, заливаємо помідори з часником. Закриваємо банки кришками, які фіксуємо щільно ключем.

Банки з помідорами ставимо на кришки та накидаємо на них теплий плед. Так остудити повністю заготівлю, а потім переносити для зберігання до зими в холодне місце.