Маринований буряк з оселедцем

Пропоную вам зробити смачну закуску, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Виходить маринований буряк з оселедцем соковитим і пікантним.

Поєднання вареного буряка та оселедець у більшості обивателів викликають асоціації, пов'язані з салатом «під шубою». А я пропоную вам із цих інгредієнтів зробити смачну закуску, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Заздалегідь зварений буряк ми замаринуємо разом із шматочками оселедця та цибулі. Виходить маринований буряк з оселедцем соковитим і пікантним.

Інгредієнти

  • Оселедець: 1 шт. (слабосолона)
  • Буряк варений: 350 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Зелень свіжа: для прикраси
  • Оцет яблучний: 2 ст. ложки
  • Олія рослинна: 5 ст. ложок
  • Сіль: щіпка
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб зробити маринований буряк з оселедцем, підготуємо потрібні інгредієнти. Оселедець обробляємо на філе. Очищаємо цибулю і варений буряк. Свіжу зелень обполіскуємо холодною водою та обсушуємо.

Відразу приготуємо маринад для нашої закуски. У миску вливаємо олію, додаємо яблучний оцет, всипаємо щіпку солі і трохи меленого чорного перцю. Інгредієнти збиваємо вилкою до отримання однорідної суміші.

Буряк для закуски ви можете нарізати на власний розсуд. Я віддаю перевагу у формі брусочків.

Ріпчасту цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Нарізку з|із| цибулі додаємо до буряків і перемішуємо.

Філе солоного або малосоленого оселедця нарізаємо невеликими шматочками шириною приблизно 1,5 см.

Вміст у мисці заливаємо приготованим маринадом. Акуратно перемішуємо буряки, оселедець і цибулю. Закуску відправляємо у холодильник маринуватися на 30 хвилин.

Готовий маринований буряк з оселедцем при подачі на стіл прикрашаємо зеленню.

Всім смачного!