Поєднання вареного буряка та оселедець у більшості обивателів викликають асоціації, пов'язані з салатом «під шубою». А я пропоную вам із цих інгредієнтів зробити смачну закуску, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Заздалегідь зварений буряк ми замаринуємо разом із шматочками оселедця та цибулі. Виходить маринований буряк з оселедцем соковитим і пікантним.
Інгредієнти
- Оселедець: 1 шт. (слабосолона)
- Буряк варений: 350 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Зелень свіжа: для прикраси
- Оцет яблучний: 2 ст. ложки
- Олія рослинна: 5 ст. ложок
- Сіль: щіпка
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб зробити маринований буряк з оселедцем, підготуємо потрібні інгредієнти. Оселедець обробляємо на філе. Очищаємо цибулю і варений буряк. Свіжу зелень обполіскуємо холодною водою та обсушуємо.
Відразу приготуємо маринад для нашої закуски. У миску вливаємо олію, додаємо яблучний оцет, всипаємо щіпку солі і трохи меленого чорного перцю. Інгредієнти збиваємо вилкою до отримання однорідної суміші.
Буряк для закуски ви можете нарізати на власний розсуд. Я віддаю перевагу у формі брусочків.
Ріпчасту цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Нарізку з|із| цибулі додаємо до буряків і перемішуємо.
Філе солоного або малосоленого оселедця нарізаємо невеликими шматочками шириною приблизно 1,5 см.
Вміст у мисці заливаємо приготованим маринадом. Акуратно перемішуємо буряки, оселедець і цибулю. Закуску відправляємо у холодильник маринуватися на 30 хвилин.
Готовий маринований буряк з оселедцем при подачі на стіл прикрашаємо зеленню.
Всім смачного!