Для замісу млинця, як правило, потрібне куряче яйце. Але і без цього продукту можна впоратися. Пропоную вам зробити тонкі домашні млинці на окропі без яєць, які є хорошими і для самостійної подачі з солодкими доповненнями (варення, джем, мед), і для фарширування.
За смаковими властивостями такі млинці не поступаються подібною випічкою з яйцями, виходять смачними та ніжними.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 250 г
- Вода: 200 мл
- Вода (окріп): 200 мл
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Цукор: 1 ст. ложка
- Сіль: 2 щіпки
- Сода харчова: 1/3 ч. ложки
- Сік лимонний: 1 ч. ложка
Приготування
Для млинця беремо потрібні продукти. Відміряємо їх згідно зі списком. Лимонний сік потрібний для гасіння соди, але його відсутність повністю компенсує звичайний столовий оцет.
У робочу миску для замісу тіста додаємо пшеничне борошно, просіяне крізь дрібне сито. Доповнюємо борошно порцією цукру та солі. Сипучі компоненти відразу перемішуємо.
У суху борошняну суміш вливаємо на даному етапі 200 мл води. Рідина заздалегідь прокип'ятити та остудити до кімнатної температури. Відразу втрутити воду в борошно, використовуючи віночок.
У результаті у вас має вийти в'язке тісто тягуче, як на оладки.
У тісто, що вийшло, акуратно невеликим цівком вливаємо окріп, перемішуємо.
До складу млинця вводимо рослинне масло і соду, загашену лимонним соком або оцтом.
Інгредієнти ще раз добре віночком перемішуємо. Даємо тесту без яєць «відпочити» хвилин 20, а потім вже починаємо смаження млинців.
На промасленій сковороді смажимо тонкі млинці. Змащуємо поверхню гарячої сковороди лише за потребою.
Апетитні домашні млинці на окропі без яєць подаємо до столу та дегустуємо! Смачного вам перекушування!