Мясо по-албанськи з курячої грудки

Готуємо м'ясо албанською на сковороді. Основний інгредієнт – куряча грудка – чудово поєднується зі спеціями, м'ясо виходить смачним та ситним.

Курячі грудки – універсальний продукт, який користується заслуженою популярністю у обивателів. З цього інгредієнта можна приготувати безліч смачних страв. Моя кулінарна пропозиція для сімейного меню – це м'ясо по-албанськи з курячої грудки, яке смажиться на сковороді.

Запропонована страва — відомий «представник» національної албанської кухні, який успішно поширився далеко за межами країни. Основний інгредієнт страви – куряча грудка – чудово поєднується з пряними спеціями, м'ясо завжди виходить смачним та ситним.

Мій покроковий рецепт м'яса по-албанськи з курячої грудки не є складним, його реалізацію освоїть навіть недосвідчена господиня.

Інгредієнти

  • Філе куряче (грудка): 450 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Крохмаль картопляний: 1 ст. ложка
  • Майонез: 1 ст. ложка
  • Часник: 2 або 3 зубки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком

Приготування

Для рецепту беремо потрібні інгредієнти згідно з переліком продуктів. Куряча грудка повинна бути охолодженою, без шкірки та поперечної кістки. Часникові зубки можна замінити приправою – меленим сушеним часником. Спеції дозволяється використовувати на власний смак. Підходить перець мелений, паприка, каррі.

Підготовлену курячу грудку нарізаємо маленькими кубиками. Перекладаємо нарізку в робочу миску.

Очищену цибулину дрібно шаткуємо. Доповнюємо куряче м'ясо подрібненою цибулею.

До інгредієнтів вбиваємо куряче яйце.

Підсипаємо картопляний крохмаль, який «скріплюватиме» інгредієнти між собою. Можна замість картопляного крохмалю використати кукурудзяний.

Додаємо майонез, сіль, бажані та відповідні мелені спеції. Часник подрібнюємо теркою або пропускаємо через прес.

Необхідні інгредієнти знаходяться у мисці. Добре їх звичайною столовою ложкою перемішуємо. Основу підготовлено, можна переходити до процесу смаження на сковороді.

У сковороді розігріваємо пісне (соняшникове або оливкове) масло. Формуємо з курячої основи подобу оладок. Обсмажуємо з кожного боку м'ясо албанською приблизно по 3 хвилини на помірному вогні.

Соковите м'ясо по-албанськи з курячої грудки на сковороді готове! Усім приємного перекушування!