Овочеві стільники з баклажанами на зиму

Готуємо овочеву заготівлю із «синеньких». Не дивлячись на мінімальне використання спецій овочеве соте з баклажанами завжди виходить смачним та апетитним.

"Синенькі" – так називають баклажани – є популярним і затребуваним інгредієнтом для заготівлі на зиму. Наприклад, усім знайома баклажанна ікра.

Одна з моїх закручувань – це соте з баклажанами на зиму, яке завжди виходить смачним і апетитним. Баклажани чудово поєднуються з помідорами, цибулею, солодким болгарським перцем. Мінімальне використання спецій все одно роблять овочеве соте з баклажанами на зиму пікантним та смачним.

Підготуйте для соті банки, їх обов'язково слід поставити стерилізуватися зручним для вас способом разом із кришками.

Інгредієнти

  • Баклажан: 400 г
  • Цибуля ріпчаста: 350 г
  • Помідори: 400 г
  • Солодкий болгарський перець: 400 г
  • Олія рослинна: 60 мл
  • Оцет 9%: 30 мл
  • Цукор: 1,5 ст. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Вода: 60 мл

Приготування

Для рецепту беремо потрібні продукти. Промиваємо помідори, баклажани, солодкий перець. Очищаємо від лушпиння цибулю. Стерилізуємо тару. Підбираємо каструлю з товстим дном для приготування або сотейник.

Очищаємо від шкірки баклажани. Найкраще використовувати молоді плоди. На обробній поверхні нарізаємо «синенькі» у формі невеликих кубиків. Заготівлю викладаємо у каструлю.

Очищаємо від насіннєвої коробки плоди перців. Нарізаємо їх на соті або смужками, або шматочками. Додаємо нарізку до баклажанів.

На черзі — цибуля. Його наріжемо у формі великих часточок.

Залишилося лише із запропонованих інгредієнтів нарізати помідори. Форма нарізки – невеликі шматочки.

Подрібнені інгредієнти на соті присипаємо цукровим піском, сіллю. Вливаємо в потрібній кількості воду, олію та оцет.

Каструлю із заготівлею ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Проварюємо під кришкою близько 20 хвилин, потім інгредієнти перемішуємо і томимо ще 25 хвилин.

Приготоване соті з овочів з баклажанами перекладаємо в підготовлені банки, закриваємо їх щільно кришками. Зберігаємо банки із заготівлею після того, як вони охолонуть під ковдрою, у льоху або прохолодній коморі.

Приємною вам дегустації взимку!