"Синенькі" – так називають баклажани – є популярним і затребуваним інгредієнтом для заготівлі на зиму. Наприклад, усім знайома баклажанна ікра.
Одна з моїх закручувань – це соте з баклажанами на зиму, яке завжди виходить смачним і апетитним. Баклажани чудово поєднуються з помідорами, цибулею, солодким болгарським перцем. Мінімальне використання спецій все одно роблять овочеве соте з баклажанами на зиму пікантним та смачним.
Підготуйте для соті банки, їх обов'язково слід поставити стерилізуватися зручним для вас способом разом із кришками.
Інгредієнти
- Баклажан: 400 г
- Цибуля ріпчаста: 350 г
- Помідори: 400 г
- Солодкий болгарський перець: 400 г
- Олія рослинна: 60 мл
- Оцет 9%: 30 мл
- Цукор: 1,5 ст. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
- Вода: 60 мл
Приготування
Для рецепту беремо потрібні продукти. Промиваємо помідори, баклажани, солодкий перець. Очищаємо від лушпиння цибулю. Стерилізуємо тару. Підбираємо каструлю з товстим дном для приготування або сотейник.
Очищаємо від шкірки баклажани. Найкраще використовувати молоді плоди. На обробній поверхні нарізаємо «синенькі» у формі невеликих кубиків. Заготівлю викладаємо у каструлю.
Очищаємо від насіннєвої коробки плоди перців. Нарізаємо їх на соті або смужками, або шматочками. Додаємо нарізку до баклажанів.
На черзі — цибуля. Його наріжемо у формі великих часточок.
Залишилося лише із запропонованих інгредієнтів нарізати помідори. Форма нарізки – невеликі шматочки.
Подрібнені інгредієнти на соті присипаємо цукровим піском, сіллю. Вливаємо в потрібній кількості воду, олію та оцет.
Каструлю із заготівлею ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Проварюємо під кришкою близько 20 хвилин, потім інгредієнти перемішуємо і томимо ще 25 хвилин.
Приготоване соті з овочів з баклажанами перекладаємо в підготовлені банки, закриваємо їх щільно кришками. Зберігаємо банки із заготівлею після того, як вони охолонуть під ковдрою, у льоху або прохолодній коморі.
Приємною вам дегустації взимку!