Наближається обідня трапеза, а часу на приготування гарячої страви немає? Візьміть на озброєння цей покроковий рецепт супу з овочів з курячими фрикадельками, який вариться практично за півгодини.
Для курячих фрикадельок знадобиться подрібнене м'ясо грудки птиці. Овочевий склад супу представлений картоплею, морквою, цибулею та помідором.
Апетитний овочевий суп із курячими фрикадельками сподобається і дорослим, і дітям.
Інгредієнти
- Картопля: 4 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Помідори: 1 шт.
- Фарш курячий: 300 г
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Зелень свіжа: 3-4 гілочки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода: 1,5 л
Приготування
Для варіння супу беремо потрібні продукти. У каструлю заливаємо воду і ставимо її кип'ятити. Кидаємо у воду сіль за смаком. Очищаємо овочі. Курячий фарш має бути охолодженим.
Картопляні плоди для супу подрібнюємо у формі брусків. Заготівлю з картоплі відправляємо для варіння в киплячу воду.
Моркву пасеруватимемо разом з цибулею та помідором. Натираємо морквину, а цибулину шаткуємо тонкими шматочками.
Нарізку з цибулі та морквяну стружку відправляємо для обсмажування у прогріту олію.
Інгредієнти на сковороді доповнюємо помідорною масою (можна просто натерти помідор без шкірки). Продовжуємо гасіння 5 хвилин.
Заготівлю з обсмажених овочів перекладаємо до картоплі у каструлю. Продовжуємо спільне варіння протягом 5-7 хвилин.
Займемося ліпленням фрикадельок. Трохи змочуємо долоні холодною водою та ліпимо круглі кульки з курячого фаршу.
Заготівлі фрикадельок перекладаємо в суп, продовжуємо готувати приблизно 7 хвилин.
Наприкінці приготування овочевого супу додамо до нього подрібнену зелену цибулю або іншу зелень. На свій смак перчимо, при необхідності досолюємо.
Ось і зварився апетитний і ситний суп із овочів та курячих фрикадельок. Всім смачного!