Печеня з тушонки з картоплею

Пропоную зварити печеню з картоплі та тушонки, доповнивши її цибулею та морквою. Виходить спекотне з тушонки з картоплею апетитним та ситним.

Смачну страву можна приготувати з картоплі та тушонки. Пропоную доповнити ці інгредієнти морквою та цибулею та зварити печеню. Для реалізації жаркого рецепту я використовувала казан і сковороду. Виходить спекотне з тушонки з картоплею апетитним та ситним. Така страва урізноманітнить буденне меню, готувати його недовго і просто.

Інгредієнти

  • Картопля: 700 г
  • Тушонка: 250 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Часник: 1 зубчик
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Зелень свіжа: для подачі

Приготування

Щоб приготувати печеню з тушонки, візьмемо потрібні інгредієнти. Тушонка може бути з будь-якого м'яса (на ваш розсуд). Очищаємо овочі, часник, обполіскуємо зелень.

Картоплю нарізаємо великими кубиками та перекладаємо в казан. Заливаємо картоплю холодною водою так, щоб вона покрила її лише наполовину. На плиті доводимо картоплю до кипіння, зменшуємо нагрівання плити і варимо приблизно 20 хвилин.

Моркву нарізаємо дрібними кубиками. Цибулю шаткуємо шматочками. Відправляємо нарізку з овочів на сковороду, де вже розігріта олія. Обсмажуємо морквину із цибулею 8 хвилин, періодично перемішуючи.

До овочів на сковороду перекладаємо з банки тушонку. Додаємо томатну пасту.

Вміст на сковороді перемішуємо. Продовжуємо обсмажувати інгредієнти ще 4-5 хвилин.

Зі сковороди тушонку з овочами перекладаємо до картоплі, яка вже практично готова. Інгредієнти на смак солимо і присмачуємо меленим перчиком. Додаємо дрібно нарізаний зубчик часнику та лавровий лист. Перемішуємо.

Котел накриваємо кришкою, зменшуємо нагрівання плити. Томимо спекотне з тушонки з картоплею приблизно 7 хвилин. При подачі спекотне посипаємо свіжою зеленню.

Всім смачного!