Смачну страву можна приготувати з картоплі та тушонки. Пропоную доповнити ці інгредієнти морквою та цибулею та зварити печеню. Для реалізації жаркого рецепту я використовувала казан і сковороду. Виходить спекотне з тушонки з картоплею апетитним та ситним. Така страва урізноманітнить буденне меню, готувати його недовго і просто.
Інгредієнти
- Картопля: 700 г
- Тушонка: 250 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Часник: 1 зубчик
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Лист лавровий: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: для подачі
Приготування
Щоб приготувати печеню з тушонки, візьмемо потрібні інгредієнти. Тушонка може бути з будь-якого м'яса (на ваш розсуд). Очищаємо овочі, часник, обполіскуємо зелень.
Картоплю нарізаємо великими кубиками та перекладаємо в казан. Заливаємо картоплю холодною водою так, щоб вона покрила її лише наполовину. На плиті доводимо картоплю до кипіння, зменшуємо нагрівання плити і варимо приблизно 20 хвилин.
Моркву нарізаємо дрібними кубиками. Цибулю шаткуємо шматочками. Відправляємо нарізку з овочів на сковороду, де вже розігріта олія. Обсмажуємо морквину із цибулею 8 хвилин, періодично перемішуючи.
До овочів на сковороду перекладаємо з банки тушонку. Додаємо томатну пасту.
Вміст на сковороді перемішуємо. Продовжуємо обсмажувати інгредієнти ще 4-5 хвилин.
Зі сковороди тушонку з овочами перекладаємо до картоплі, яка вже практично готова. Інгредієнти на смак солимо і присмачуємо меленим перчиком. Додаємо дрібно нарізаний зубчик часнику та лавровий лист. Перемішуємо.
Котел накриваємо кришкою, зменшуємо нагрівання плити. Томимо спекотне з тушонки з картоплею приблизно 7 хвилин. При подачі спекотне посипаємо свіжою зеленню.
Всім смачного!