Перловка – досить популярна і затребувана крупа, яка використовується для варіння ситних супів або інших страв. Ось покроковий рецепт перлової каші з куркою у мультиварці, яка виходить апетитною, з насиченим смаком. Досвідчені господині знають, що приготування страв з перловки потребує підготовки, а саме – крупу рекомендується замочити заздалегідь. Якщо я збираюся варити кашу вранці, то перловку замочую в холодній воді на ніч. Перловка з куркою доповнена морквою та цибулею. Починаємо кашеварити.
Інгредієнти
- Філе куряче: 300 г
- Крупа перлова: 1 ст.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Вода: 2 ст.
- Олія рослинна: 4 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для рецепту беремо продукти за списком.
Замочимо перловку у холодній воді на 3 або 4 години. Потім ретельно промиваємо крупу до чистої води.
Підготуємо овочевий склад для перлової каші з куркою. Подрібнюємо за допомогою терки морквину. Цибулину шаткуємо дрібним кубиком. Овочеве пасерування обсмажуємо в чаші мультиварки без кришки 3-4 хвилини (готовимо в програмі "жарка").
Куряче м'ясо подрібнюємо у формі невеликих брусків.
Курячу нарізку викладаємо до овочів. Обсмажуємо разом, періодично перемішуючи 5-7 хвилин.
Завантажуємо в чашу мультиварки перлову крупу.
Приєднуємо до інгредієнтів порцію томатної пасти. Заготівлю для каші солимо і перчимо на свій смаковий розсуд.
Вміст заливаємо кип'яченою водою. Можна для приготування використовувати бульйон.
Закриваємо мультиварку кришкою. Встановлюємо програму "каша". Томимо перлову кашу в мультиварці 40 хвилин.
Ситна та апетитна перлова каша з куркою та овочами готова. Подаємо страву до столу, дегустуємо. Смачного!