З персиків можна зробити на зиму смачні ароматні ласощі. Пропоную вам заготовити персики у сиропі. Використовувати персики в сиропі можна для приготування десертів, фруктових салатів, просочувати бісквітні коржі для тортів. Виходять персики в сиропі на зиму соковитими, апетитними. Для рецепту рекомендується взяти трохи недозрілі персики без видимих пошкоджень.
Із запропонованої кількості інгредієнтів у мене вийшло дві баночки об'ємом 0,3 л та 0,5 л.
Інгредієнти
- Персик: 500 г
- Цукор: 250 г
- Сік лимонний: 1 ч. ложка
- Вода: скільки потрібно
Приготування
Щоб приготувати персики сиропом на зиму, візьмемо інгредієнти за списком.
Персики ретельно промиваємо під проточною водою, видаляючи з плодів ворсистість.
Персики розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.
Половинки персиків щільно вкладаємо в банки, які потрібно заздалегідь простерилізувати зручним способом (я роблю це над парою).
Персики у банках заливаємо кип'яченою водою. Потім накриваємо банки кришками та залишаємо в такому положенні на 15 хвилин.
Для приготування сиропу висипаємо в ковшок або каструльку цукровий пісок. З лимона вичавлюємо сік.
Воду зі банок потрібно перелити в ковшок до цукрового піску. Зручно користуватися спеціальною кришкою з отворами. Інгредієнти перемішуємо. Доводимо сироп до кипіння, проварюємо кілька хвилин.
Сироп, що вийшов, переливаємо в банки. Закочуємо банки кришками, заздалегідь прокип'яченими. Заготівлю з персиків ставимо на кришки, вкриваємо ковдрою і охолоджуємо повністю. Зберігати персики в сиропі потрібно у прохолодному місці.
Вдалої вам роботи на кухні та солодких заготовок на зиму!