Пиріг з картоплею та фаршем

Запрошую вас на кухню, щоб спекти ситний та апетитний пиріг з картоплею та фаршем. Тісто для пирога буде бездрожжевим, на основі холодної вершкового масла.

Запрошую вас на кухню, щоб спекти ситний та апетитний пиріг з картоплею та фаршем за простим рецептом. Тісто для випікання пирога буде бездрожжевим, на основі холодної вершкового масла.

Для начинки можна використовувати будь-який фарш. Ми з'єднаємо його з нарубаною картоплею і цибулею. А мелені спеції та приправи зроблять пиріг соковитим та смачним.

Для тесту

  • Олія вершкове: 125 г
  • Борошно пшеничне: 250 г
  • Жовток яєчний: 2 шт.
  • Сметана: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка

Для начинки

  • Фарш м'ясний: 200 г
  • Картопля: 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком

Приготування

Готуємо продукти згідно із запропонованим списком.

У миску просіюємо пшеничне борошно. Додаємо в нього холодне вершкове масло, нарізане шматочками. Підсипаємо сіль. Відразу ж розтираємо інгредієнти, щоб вийшла крихта.

У борошняну крихту додаємо курячі жовтки та порцію сметани.

Для пирога замішуємо тісто. Повертаємо готове тісто в харчову плівку або кладемо в мішечок і прибираємо на полицю холодильника.

У миску перекладаємо розморожений м'ясний фарш, який доповнюємо нарізкою з картоплі.

Рубаємо шматочками цибулю. Заготівлю із цибулі відправляємо до інгредієнтів. Склад начинки солимо, приправляємо улюбленими спеціями.

Складові начинки між собою добре перемішуємо.

Починаємо збирати пиріг. Охолоджене тісто ділимо на 2 шматки. Одну частину тіста розгортаємо в круглий пласт, який відразу поміщаємо на лист. Поміщаємо на тісто картопляно-м'ясну начинку.

Шматок тіста, що залишився, також розкочуємо, покриваємо їм начинку, закріплюємо краї пирога, а в центрі для виходу пари робимо отвір.

Нагрів духовки виставляємо на 180 градусів. Заготівлю пирога з фаршем і картоплею відправляємо випікатися на 1:00 в духовку.

Домашній пиріг з начинкою з фаршу та картоплі готовий до дегустації. Смачного!