Запрошую вас на кухню, щоб спекти ситний та апетитний пиріг з картоплею та фаршем за простим рецептом. Тісто для випікання пирога буде бездрожжевим, на основі холодної вершкового масла.
Для начинки можна використовувати будь-який фарш. Ми з'єднаємо його з нарубаною картоплею і цибулею. А мелені спеції та приправи зроблять пиріг соковитим та смачним.
Для тесту
- Олія вершкове: 125 г
- Борошно пшеничне: 250 г
- Жовток яєчний: 2 шт.
- Сметана: 2 ст. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
Для начинки
- Фарш м'ясний: 200 г
- Картопля: 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
Приготування
Готуємо продукти згідно із запропонованим списком.
У миску просіюємо пшеничне борошно. Додаємо в нього холодне вершкове масло, нарізане шматочками. Підсипаємо сіль. Відразу ж розтираємо інгредієнти, щоб вийшла крихта.
У борошняну крихту додаємо курячі жовтки та порцію сметани.
Для пирога замішуємо тісто. Повертаємо готове тісто в харчову плівку або кладемо в мішечок і прибираємо на полицю холодильника.
У миску перекладаємо розморожений м'ясний фарш, який доповнюємо нарізкою з картоплі.
Рубаємо шматочками цибулю. Заготівлю із цибулі відправляємо до інгредієнтів. Склад начинки солимо, приправляємо улюбленими спеціями.
Складові начинки між собою добре перемішуємо.
Починаємо збирати пиріг. Охолоджене тісто ділимо на 2 шматки. Одну частину тіста розгортаємо в круглий пласт, який відразу поміщаємо на лист. Поміщаємо на тісто картопляно-м'ясну начинку.
Шматок тіста, що залишився, також розкочуємо, покриваємо їм начинку, закріплюємо краї пирога, а в центрі для виходу пари робимо отвір.
Нагрів духовки виставляємо на 180 градусів. Заготівлю пирога з фаршем і картоплею відправляємо випікатися на 1:00 в духовку.
Домашній пиріг з начинкою з фаршу та картоплі готовий до дегустації. Смачного!